Alcoholik Zgłoś Napisano 20 Marca 2020 A siatka jest założona na górze pisałem wcześniej o tymWysłane z mojego SM-G986B przy użyciu TapatalkaRyby będą tylko 6max8Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petroniusz2 Zgłoś Napisano 20 Marca 2020 2 minuty temu, Alcoholik napisał: A siatka jest założona na górze pisałem wcześniej o tym Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Ryby będą tylko 6max8 Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Poczytaj ze zrozumieniem co napisałem , jeżeli masz siatkę na górze zaraz pod światłem i przez nią się przelewa woda to ona zarośnie glonami nie dopuszczając światła niżej , a to już będzie kompletnie bez sensu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik Zgłoś Napisano 20 Marca 2020 Właśnie się troszkę mylisz,czytałem o takiej filtracji i jest sprawdzona.Jak znajdę chwilkę to podeśle linka, a teraz walczę z automatyczną dolewką Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik Zgłoś Napisano 22 Marca 2020 Poczytaj ze zrozumieniem co napisałem , jeżeli masz siatkę na górze zaraz pod światłem i przez nią się przelewa woda to ona zarośnie glonami nie dopuszczając światła niżej , a to już będzie kompletnie bez sensu .Nie bez, sensu na tej ceramice mają mnożyć się bakterie tlenoweWysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlonaKrew Zgłoś Napisano 23 Marca 2020 W dniu 22.03.2020 o 15:43, Alcoholik napisał: Nie bez, sensu na tej ceramice mają mnożyć się bakterie tlenowe Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Kolego, wygadujesz totalne bzdury, nie rozumiesz zupełnie tego co robisz. Ludzie starają Ci się pomóc a Ty brniesz w swoje pomysły. Napisałem Ci to samo, że to bez sensu (jak wielu innych) Ty mi odpisałeś cytuje : "I o to chodzi niech zarasta czym chce, taki jest sens tego mojego refugium." Stwierdziłeś ,że ta ceramika nie jest po to aby rozwijały się na niej bakterie, tylko ma zarosnąć i tyle, bo tak sobie wymyśliłeś. teraz, kiedy kolejna osoba Ci to wytyka, to jej mówisz, że nie bo ta ceramika ma jednak za zadanie namnażanie bakterii, czyli zgodnie z jej przeznaczeniem. Przecież na tej ceramice NIE namnożą się żadne bakterie bo jest pod lampą i zarośnie glonem wapiennym! Twoje działania są bezsensowne. Jeśli sie pyta ludzi o radę to należy się ich trochę słuchać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik Zgłoś Napisano 23 Marca 2020 Jeszcze raz ten projekt, moje założenia są takie, glony w pierwszej komoże były na ceramice i to miało zarosnąć glonami, ale pod naciskiem forumowiczów zamieniłem ceramike na piasek,( niepotrzebnie), w drugiej komoże na górze jest siatka pod światłem ma zarosnąć glonem coś na styl Santa Monika, a pod spodem jest ceramika na którą jest ociek wody i ta właśnie ceramika ma zarosnąć bakteriami tlenowymi.Coś podobnego widziałem i dlatego tak zrobiłem, a tym bardziej że wcześniej stało nad beczką i zrobiło to swoją robotę.Nie będę się przemandrzał i cwaniaczył, to jest projek!Podkreślam projekt który wyciągał z beczki gdzie była posolona skała, jak wcześniej pisałem u mnie zadziałał i dalej działa.Podpiołem do systemu i napewno z tego nie zrezygnuje, prędzej odepnę odpieniacz niż naturalną filtracje. Ale czy to się komuś podoba czy nie to może napisać i podzielić się swoimi spostrzeżeniami Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Edytowane 6 Maja 2020 przez Alcoholik (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik Zgłoś Napisano 2 Maja 2020 (edytowane) Edytowane 6 Maja 2020 przez Alcoholik (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach