W dniu 1.05.2020 o 07:24, Beti napisał:Czyli sezonowa grypa jest gorsza jak covid 19, tabelka może też być celowo tak zrobiona ale powiecmy ze jest prawdziwa, no to jestem w szoku.
Beti - we Włoszech na grypę umierało średnio 17tys rocznie, w Hiszpani cos koło 400 (ponizej 1000 na pewno), w Stanach 32 tys, w Polsce 150 w 2018/2019...
I można to sprawdzić - wrzucałem w tym wątku do oficjalnych danych z instytucji, które się tym zajmują a nie z nie z jakiejś strony prowadzonej nie wiadomo przez kogo, na która można wrzucić co się tylko chce. Nie wierz we wszystko co się znajdzie w necie :/
Masz dane dla Polski na przestrzeni prawie 40 lat...
http://wwwold.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/grypa/index.htm
Z jednej strony głosy ze zaniżano statystyki zgonów na Covid-19, teraz że zawyżają. Argumenty się dopasowuje do tezy. W ten sposób można udowadniać, że koło jest wielokątem o dużej ilości kątów tylko nasze oko tego nie dostrzega. I koło tak na prawdę nie istnieje. I znajdą się tacy co to kupią i będą głosić, że tak jest. A jak jeszcze założą sobie stronę to nawet w prasie o tym przeczytasz.
Tak działają media w 21 wieku. Niestety. Czasami tęsknię za połową lat 90tych kiedy pierwszy raz podłączyłem się do Internetu (nie BBSu czy fidonetu bo z tego korzystałem wcześniej). Nie bez kozery mówi się, że internet zawędrował pod strzechy Dzisiaj po kilkudziesięciu latach korzystania z tej globalnej sieci zaczynam dostrzegać przewrotność tego stwierdzenia. Szkoda, bo kiedyś więcej było naukowych treści niż bezwartościowego crapu.