38 minut temu, VDR napisał:Wracając do transportu - kto powiedział, że transport krajowy miałby być uziemiony
Mówię tylko o transporcie międzynarodowym, od którego jesteśmy uzależnieni w 80%. Moja firma w 100%, bo robimy praktycznie tylko na Skandynawię.
38 minut temu, VDR napisał:Ponadto łatwo można wyłapywać ogniska w przypadku gdyby ktoś jednak się zaraził.
Wystarczy jeden przypadek i wszystko zaczyna się od nowa jak w społeczeństwie nie ma ludzi z przeciwciałami. Tak się u nas zaczęło i tak się zacznie w każdym innym kraju. Żaden kraj sobie jakoś nie poradził z wyłapaniem tych ognisk. Ani Stany, ani Niemcy, ale pewnie nam się by udało zamykając się na 2 lata. Super pomysł.
38 minut temu, VDR napisał:To, że organizacja transportu w PL woła od dawna o pomstę do nieba to już inna kwestia. Kurde robiłem 30tys km rocznie i na drogach nie widziałem np. niemieckich czy francuskich tirow. Głównie UA, BY, RU i nasze PLki. Gdzie te tysiące tirów np. hiszpańskich, belgijskich, austriackich, włoskich na naszych drogach ?
Cały transport, który jeździ z fabryki koło mnie za granicę, to tylko polskie firmy, które by przy okazji padły przy zamknięciu takiego transportu. Polska jest potentatem w tej branży w Europie.
A tak w ogóle to chyba nawet czytać nie potrafisz, bo ja nie piszę o przenoszeniu wirusa przez towary, tylko przez dziesiątki tysięcy kierowców przejeżdżających codziennie przez Polskę. Więcej nie piszę, bo nie ma żadnego sensu. Nie masz o niczym zielonego pojęcia i na wszystko masz rewelacyjne, proste rozwiązania, typowe dla każdego ignoranta, który coś zobaczył i myśli, że to prawda i tak samo można zrobić u nas w 2 dni. Kwarantannę kilkudniową towarów na granicy...... No lepiej tego nie komentować. Masz bazy na kilkaset tysięcy tirów, czy na drogach mają stać 2 tygodnie? Zapłacisz kierowcom za hotele czy inne lokum? Żywność będzie stać 2 tygodnie w upale? Wiesz jak się przewozi na przykład leki? Ręce opadają... ale pisz więcej, jesteś super ekspertem, aż dziw, że jeszcze rząd cię nie zatrudnił.
20 minut temu, VDR napisał:ozumiesz już czemu się im opłaca i czemu tak dużo firm ze wschodu widać na europejskich drogach ?
Co to ma do rzeczy? Ty masz coś z głową? Przecież to oczywistość!