34 minuty temu, dale napisał:Teraz, po zamknięciu szkół, rodzice 9 latków nie mają możliwości zostać w domu, bez utraty urlopu lub zarobków.
Ale to przecież zależy od firmy a nie od rządu. Po co generalizujesz ? Znam firmy gdzie Ci co mogli przeszli na prace zdalna, Ci co nie mogli ze względu na charakter pracy na pracę rotacyjną. Nikt nikogo nie zwalniał wrecz zatrudniono nowe osoby by zapełnić dziury grafikowe. Po prostu przeorganizowano schemat pracy do aktualnych warunków. Ale o tym nie decyduje rząd tylko zarządzający tymi firmami. Serio myślisz, ze jakiekolwiek ugrupowanie obecnej sceny politycznej w PL byłoby w stanie ogarnąć 30 lat zaniedbań i państwa z tektury ? O problemach w służbie zdrowia to ja pierwszy raz słyszałem jak w szkole średniej byłem. W którym roku powstał NFZ, który miał tą sytuację uzdrowić ? Pamiętasz kasy chorych ? Pamiętasz wizjonera Łapińskiego ? NFZ uzdrowił sytuację ?
Proszę nie brnijmy w jakąś utopię. Polityka na prawdę nie jest dobrym miejscem na dyskusję w tym wątku - bo żadne ugrupowanie nie poradziłoby sobie z obecnym problemem skoro od 30 lat nie radzi sobie z tym problemem mimo, że COVID-19 jest dopiero od marca 2020 w Polsce.