15 godzin temu, elespero napisał:@VDR Potrtafisz czytać ze zrozumieniem? Napisałem gdzieś że w DE nie pozamykali czegoś? NIE!
I tłumaczenia przez tłumacza, wsadź sobie w tyłek. Trochę inaczej to wszystko wygląda w oryginale.
Do wykrywania między innymi sars-cov-2, jest to znacząca różnica. Po takim teście zostajesz odesłany na izolację lub kwarantannę, to już zależy od gesundheitsamtu.
Ale jak ktoś bazuje na onecie
![]()
Życzę Ci powodzenia w tym twoim gównianym życiu.
![]()
Zwracam honor. O zamykaniu polskich przedsiębiorstw i nie zamykaniu niemieckich pisał @Alcoholik Avatar mnie zmylił - macie bardzo podobny.
Wracając do testów RT-PCR bo kompletnie nie rozumiesz co to w ogóle jest. Za pomocą testów RT-PCR wykrywać można wiele patogenów - nie tylko koronawirusy.
Wie o tym również Instytut Kocha który wprost pisze o wykrywaniu genomu w kierunku SARS-COV2. Nie mniej metodę RT-PCR można wykorzystać np. do wykrywania gruźlicy:
Masz naukowo o wykrywaniu komórek rakowych za pomocą RT-PCR:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1421108/
Wytłumaczę Ci to inaczej. Masz teleskop. Za pomocą teleskopu możesz zerknąć na księżyc, zerknąć w gwiazdozbiór Oriona ale również na gołą d**ę sąsiadki w kąpieli jak nie zasłoni firanki. Teleskop to tylko narzędzie. Nie zmienia kompletnie faktu, że teleskop idealnie nadaje się do astrologii a nie tylko do zbierania informacji o wdziękach sąsiadek jak parafrazując próbujesz dowodzić.
Tak samo testy RT-PCR. To metoda - jak się taki test przeprowadza pisałem już wcześniej. Doczytaj, zrozumiesz dlaczego genom RatG13 a SARS-COV-2 to dwa inne wirusy. I nie ma bata by z RaTG13 "namnożył się" SARS-COV-2, MERS czy SARS czy cokolwiek innego.
Doczytaj skąd nazwa SARS-COV-2 - w jaki sposób powstała. Dlaczego nie nazwali go po prostu SARS-2 w nawiązaniu do poprzedniej małej epidemii. Doczytaj dlaczego innego nazwali MERS. Wiesz ze RT-PCR jest wykorzystywane od lat do wykrywania patogenów ? Może wtedy zrozumiesz co znaczy "między innymi teleskop służy do oglądania gołych d*p sąsiadek".
Ps Mam bardzo spełnione życie jak na razie Więc daruj sobie wrzucanie mnie do worka własnego doświadczenia.