Godzinę temu, karpik napisał:hahaha zastanowią się czy będzie postępowanie hahaha będzie kolego, ale za jakiś czas obowiązek przedstawienia dowodu szczepień i to u wszystkich przewoźników.
Różnimy się tym - że ja nie mam wizji co będzie w przyszłości i jej nie przepowiadam. Ty za to bawisz się w wizjonera - mam nadzieję tylko, że to nie są wizje w "oparach Kaibrowych 44"
Jak na razie to linie lotnicze dostają mocno pod czterech literach i każdy pasażer jest dla nich na wagę złota. [ironia mode = on] Nawet ten zarażony
[ironia mode = off] Już widzę jak pozbywają się potencjalnych klientów w imię nie wiadomo jakich zasad. Dopóki rządy nie zmuszą linii do takiego działania, prywatne linie wątpię by podjęły takie obostrzenia. A już w szczególności taki low cost jak Ryanair, który chciał tworzyć miejsca stojące w samolotach by upchnąć więcej podróżujących
Godzinę temu, karpik napisał:Widzę, że info czerpiesz z Wiadomości TVP i im bezgranicznie ufasz.
Niestety Twoje wizje są mocno nie trafione - nie mam TV. Chyba za dużo kawałka "Nasze mózgi wypełnione są Marią" Kalibru 44
Godzinę temu, karpik napisał:
W tym kraju nie ma obowiązku bycia wojskowym do końca życia. Po drugie system emerytur w wojsku jest nadal nader korzystny:
więc wystrachani antyszczepionkowcy mogą odejść na emeryturę.
A teraz coś co załamie Twój światopogląd. Żołnierze wyjeżdżający na misje szczepią się od dawna i jest to bardzo dobra praktyka:
http://orka2.sejm.gov.pl/IZ5.nsf/main/4ED36BB8
Od 2007 roku wprowadzono program sczepień:
Więc jak tak bardzo się boisz szczepionek i jesteś wojskowym to zdecydowanie powinieneś odejść na emeryturę, albo zrezygnować z wojska, nawet jeśli ta emerytura Ci nie przysługuje.
Godzinę temu, karpik napisał:
Mam nadzieję, że rozróżniasz teorie od praktyki ? Nie wiem co ciekawego w tych teoretycznych rozważaniach, ale skoro na tej podstawie wyciągasz wnioski to zaczynam Cię rozumieć.
"Specjaliści współpracujący ze Stowarzyszeniem STOP Nieuczciwym Pracodawcom przyznają, że obecne dyskusje mają charakter teoretyczny, bo sytuacja zmienia się bardzo dynamicznie. Przedsiębiorcy – póki co – nie mają prawa do wyciągania odpowiedzialności służbowej wobec pracowników, którzy odmówią zaszczepienia się. Zarówno pracodawcy jak i pracownicy powinni jednak być czujni, bo nie są wykluczane regulacje legislacyjne w tym temacie."
Godzinę temu, karpik napisał:Ja się domyślam, bo nie opieram wiedzy tylko na mediach państwowych, ale Ty masz widzę wielki problem i lepiej ironizować. Prawda jest gorzka co nie?
Nie dość, że jasnowidz, wróżbita to i psycholog w jednym
Jedyny problem jaki mam, to że nie potrafię się powstrzymać w odpisywaniu na te idiotyzmy, ale ubaw zbyt duży z patrzenia jak robicie z siebie ........ Jako, że wróżenie idzie Ci doskonale zapewne się domyślisz co należy dopowiedzieć. Nie mniej jakbyś dopowiedział, coś obraźliwego - to nie to miałem na myśli
P.s Jadłeś kiedyś dojrzałe Mango ? Tak smakuje prawda.
P.s2 Wiesz czym jest BCC w ogóle ?