Skocz do zawartości

Historia edycji

VDR

VDR

46 minut temu, Słony leszcz napisał:
Nie. To Ty zasugerowałeś, że stosowanie amantandyny wymaga jakichś badań specjalnych w kierunku covid. A to nie prawda.

Gówno prawda jak to mawiał ks. Tischner. Nigdzie nie napisałem ani nie zasugerowałem, że stosowanie amantadyny wymaga jakiś specjalnych badań.
Napisałem, że nie była badana kliniczne w kontekście skuteczności w walce z SARS-Cov 2 i Covid-19. Resztę sobie dopowiedziałeś.

Ponadto Kodeks Etyki Lekarskiej mówi troszeczkę inaczej niż to co opisujesz:
Art. 8.
Lekarz ma swobodę wyboru w zakresie stosowanych środków i metod postępowania jakie w danych okolicznościach uzna za najskuteczniejsze. Powinien on ograniczyć czynności diagnostyczne, lecznicze i zapobiegawcze do potrzebnych choremu i zgodnych z aktualnym stanem wiedzy medycznej

Zwracam uwagę na zwrot "z aktualnym stanem wiedzy medycznej" A stan wiedzy medycznej w temacie skutecznosci amantadyny był nijaki żeby nie mówić zerowy. I dopiero badania kliniczne mogłyby potwierdzić lub obalić tą tezę. Amantadyna nie jest środkiem do stosowania przeciw Covid-19. 

Art.  10.

Nie wolno podejmować leczenia bez uprzedniego zbadania pacjenta. Wyjątki stanowią nagłe sytuacje, gdy doraźna pomoc lekarska w formie porady może być udzielona wyłącznie na odległość.

Dziś już wiadomo, że połowa pacjentow Bodnara, ktora dostała amantadyne nie miała nawet testu potwierdzającego Covid-19, "Mniejsza połowa" nigdy nie była chorych na Covid-19. Amantadyne dostała. 

VDR

VDR

Nie. To Ty zasugerowałeś, że stosowanie amantandyny wymaga jakichś badań specjalnych w kierunku covid. A to nie prawda.

Gówno prawda jak to mawiał ks. Tischner. Nigdzie nie napisałem, że stosowanie amantadyny wymaga jakiś specjalnych badań.

Napisałem, że nie była badana kliniczne w kontekście skuteczności w walce z SARS-Cov 2 i Covid-19. Resztę sobie dopowiedziałeś.

Ponadto Kodeks Etyki Lekarskiej mówi troszeczkę inaczej niż to co opisujesz:

Art. 8.

Lekarz ma swobodę wyboru w zakresie stosowanych środków i metod postępowania jakie w danych okolicznościach uzna za najskuteczniejsze. Powinien on ograniczyć czynności diagnostyczne, lecznicze i zapobiegawcze do potrzebnych choremu i zgodnych z aktualnym stanem wiedzy medycznej

Zwracam uwagę na zwrot "z aktualnym stanem wiedzy medycznej"

Art.  10.

Nie wolno podejmować leczenia bez uprzedniego zbadania pacjenta. Wyjątki stanowią nagłe sytuacje, gdy doraźna pomoc lekarska w formie porady może być udzielona wyłącznie na odległość.

Dziś już wiadomo, że połowa pacjentow Bodnara, ktora dostała amantadyne nie miała nawet testu potwierdzającego Covid-19, "Mniejsza połowa" nigdy nie była chorych na Covid-19. Amantadyne dostała.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.