hajtaler Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam Ponieważ mam teraz więcej czasu chce powoli zabrać się za montowanie lampy pod nowe akwarium. Bedzie to połączenie 4x24W t5 i 2x prime hd. Bazom będzie mój stary projekt hybrydy a wiec jest to blacha aluminiowa 4mm gruba o wymiarach 400mm X 600mm na której zamontowane jest już 4x T5, planuje wycięcie dwóch otworów pod prime hd, T5 będzie sterowane timerami 2 x 2 T5 a prime hd z aplikacji. Wygląda to teraz tak. I teraz mam pytanie o obudowę, co sie nada by to obudować? Czy MDF 12mm będzie dobrym materiałem ten akurat mam dostępny w pracy wiec koszty były by znikome, czy moze jakieś Acrylic, tylko tutaj boje się jak to będzie reagować na temperature, cos takiego mam do wyboru ze strony https://www.sheetplastics.co.uk moze ktoś doradzi który byłby dobry. Obudować planuje 4 boki, na dole dać przezroczysty acrylic PVC 5mm gruby, od gory zamknąć to o wyciąć 2 miejsca na wentylatory Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez hajtaler (wyświetl historię edycji) Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichalCz Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2020 MDF będzie dobry. Dobrze go zamaluj żeby nie ciągnął wilgoci. Przy okazji, obróbka przyjemniejsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2020 On 4/6/2020 at 7:29 PM, MichalCz said: MDF będzie dobry. Dobrze go zamaluj żeby nie ciągnął wilgoci. Przy okazji, obróbka przyjemniejsza Dokładnie już zrobione i wymalowane teraz chwila przestoju bo praca nie pozwala działać dalej Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewy1355 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2020 Wstaw zdjęcia jakieś. Pochwal się jak to wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2020 Trzeba jeszcze wypolerować, te dwie dziury to na primehd Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewy1355 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2020 Super to wyglada. Czym to szpachlowales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach