Gugi9103 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2020 Cześć! Od kilku dni mam podłączone pompę z produktami Ballinga Aquaforest. Mam pytanie czy powinienem kontynuować suplementację poniższymi produktami? AF Ammino MIX AF Energy AF Micro E Będę wdzięczny za pomoc. Na chwile obecna zrezygnowałem z podawania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) O których produktach dotyczących Ballinga mówisz? AF Amino, Energy to są pokarmy dla koralowców i mało mają wspólnego z uzupełnianiem makro elementów jakim jest Balling. Jaka jest obsada koralowców? Jak zacząłeś teraz lać Ballinga to zakładam, że masz świeży zbiornik i mało koralowców. Jeżeli tak, to podawanie pokarmów jest bezcelowe. AF Mocro E to produkt zawierający metale ciężkie, które raczej na tym etapie akwarium są zbędne. Ponadto jak już będą potrzebne to muszą być komplementarne z innymi mikro elementami np. stront, jod, fluor itp. Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez norbi2222 (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaer Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) Ja dodaję Components strong do płynów Ballinga, wg zaleceń AF. Tylko że sam rozrabiam proszki. Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez kaer (wyświetl historię edycji) Cytuj start 04.02.2014 120x60x60=432l sump 84l PS metis 2x150w whiteskim200 1xJebaoo 40wp DC6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach