W dniu 15.04.2020 o 18:11, MiniRafka napisał:Czyli pozostaje dalej czekać aż samo minie? Chiałbym dołożyć Capnella turkus, Briareum różowo zielone i garść organizmów żyjących w piasku takich jak na filmiku poniżej.
U mnie było podobnie, 4 miesiące robiłem cuda na kiju, wody utlenione, zmiany parametrów itd. Powoli zaczęło schodzić po zmianie bakterii i usunięciu całego piasku.
Godzinę temu, Zaba30 napisał:Witaj a ja zwracam uwagę na oświetlenie!!chodzi mi o to światło kolego wygląda na to że od 13 do 19 ładujesz światło o natężeniu 6500K!!!to jest światło do roślin o barwie żółtej.
A skąd wiesz ze ta barwa ma 6500k. Z tego co kolega pisze, to ma T5 actinic i led Aquaela. Kolejna sprawa 6500k to barwa a nie natężenie światła.
Każde foto robione innym aparatem tudzież telefonem oddaje bardzo różne kolory, niekoniecznie zbliżone do tego, jakie jest w baniaku.
4 godziny temu, MiniRafka napisał:
U mnie jak już cofało się dino właśnie pojawiło mi się to samo, u mnie wyglada na okrzemki, może być tez inna odmiana dino. Pozostaje Ci czekać i dalej dawki przypominające bakterii zgodnie ze wskazaniami testów.Ja tez czekam aż mi zniknie.