Skocz do zawartości

Historia edycji

sith114

sith114

9 minut temu, klossowski napisał:

Pytanie laika. Do czego Wam gniazdka z bolcem do akwarium?  Ja co prawda mam bardzo mało sprzętu, więc proszę na mnie nie krzyczeć, ale na 230V mam tylko grzałki, 2 odpieniacze i jakiś stary cyrkulator, niestety wszystko bez uziemienia. Reszta  jest na 24V z zasilaczami też bez uziemienia. W zasadzie mam tylko jeden zasilacz do oświetlenia na 24V, który ma taką wtyczkę. Jest więcej takiego sprzętu z uziemieniem?

Niektóre urządzenia maja jednak uziemienie np lampy t5  z tego co kojarzę, albo zasilacze do lamp ledowych. Także lepiej mieć tego bolca i uziemienie niż nie mieć ;)

sith114

sith114

8 minut temu, klossowski napisał:

Pytanie laika. Do czego Wam gniazdka z bolcem do akwarium?  Ja co prawda mam bardzo mało sprzętu, więc proszę na mnie nie krzyczeć, ale na 230V mam tylko grzałki, 2 odpieniacze i jakiś stary cyrkulator, niestety wszystko bez uziemienia. Reszta  jest na 24V z zasilaczami też bez uziemienia. W zasadzie mam tylko jeden zasilacz do oświetlenia na 24V, który ma taką wtyczkę. Jest więcej takiego sprzętu z uziemieniem?

Niektóre urządzenia maja jednak uziemienie np lampy t5  z tego co kojarzę, albo zasilacze do lamp ledowych. Także lepiej mięć tego bolca i uziemienie niż nie mieć ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.