U mnie 11.04.2020r minęło 3 lata działania akwarium i 3,5 roku działania sumpa bez czyszczenia. Na dniach muszę wyczyścić sump ale nie dla zasady tylko z powodu 2 sztuk dużych DSB które działają już tyle czasu i boję się o ich zawartość. Przy okazji opuszczę swojego sumpa o jakieś 20cm niżej bo wchodzenie na drabinę jest już uciążliwe. Mam sumpa w piwnicy a akwarium na parterze. U mnie jest to niezły wyczyn bo muszę sump o długości 250cm x 60cm x 60cm opróżnić przenieść i obniżyć stelaż. Na czas tej operacji postawie drugi sump na stelażu obok (na którym obecnie stoi akwarium kwarantannowe)i do niego muszę podłączyć wszystkie sprzęty. W swoich DSB mam założone rurki w dnie i od pewnego czasu wydobywa się z nich siarkowodór o strasznym zapachu.
Historia edycji
U mnie 11.04.2020r minęło 3 lata działania akwarium i 3,5 roku działania sumpa bez czyszczenia. Na dniach muszę wyczyścić sump ale nie dla zasady tylko z powodu 2 sztuk dużych DSB które działają już tyle czasu i boję się o ich zawartość. Przy okazji opuszczę swojego sumpa o jakieś 20cm niżej bo wchodzenie na drabinę jest już uciążliwe. Mam sumpa w piwnicy a akwarium na parterze. U mnie jest to niezły wyczyn bo muszę sump o długości 250cm x 60cm x 60cm opróżnić przenieść i obniżyć stelaż. Na czas tej operacji postawie drugi sump na stelażu obok (na którym obecnie stoi akwarium kwarantannowe)i do niego muszę podłączyć wszystkie sprzęty.
U mnie 11.04.2020r minęło 3 lata działania akwarium i 3,5 roku działania sumpa bez czyszczenia. Na dniach muszę wyczyścić sump ale nie dla zasady tylko z powodu 2 sztuk dużych DSB które działają już tyle czasu i boję się o ich zawartość. Przy okazji opuszczę swojego sumpa o jakieś 20cm niżej bo wchodzenie na drabinę jest już uciążliwe. Mam sumpa w piwnicy a akwarium na parterze. U mnie jest to niezła wyczyn bo muszę sump o długości 250cm x 60cm x 60cm opróżnić przenieść i obniżyć stelaż. Na czas tej operacji postawie drugi sump i do niego muszę podłączyć wszystkie sprzęty.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.