Skocz do zawartości

Historia edycji

Luk

Luk

4 godziny temu, lapsiak84 napisał:

Miałem Jebao DCP 10000 dramat. Na maxspecie jest lepiej ale również się to powtarza. 

Opisz proszę dlaczego ?

Jeśli Twoje pompy pracują u Ciebie tak a nie inaczej.. wg mnie problem leży po stronie elektrycznej bądź magnetycznej, szukałbym faktycznie na "płaszczyżnie" tego o czym pisał @dla syna
Coś może magnetycznie wpływać na pracę pompy, może na samą pompę albo na zasilacz, nie masz w pobliżu czegoś ? Głośnika cy cóś ?
Ewentualnie coś u Ciebie może w instalacji... albo w sieci z jakiegoś powodu jakieś wahnięcia piki itd.
Prześledź kable dokładnie, gniazdka czy mają dobry styk, może tą grzałkę obok pompy na jakiś czas przełożyć do innej komory. Zwróć uwagę czy np, jakieś inne kable nie są bliziutko kabli czy sterownika od pompy. Może jakieś inne urządzenie masz blisko sterownika pompy i coś się indukuje.

Jeśli nie znajdziesz przyczyny to rozważ zakup tego stabilizatora o którym pisali koledzy wyżej.

Luk

Luk

4 godziny temu, lapsiak84 napisał:

Miałem Jebao DCP 10000 dramat. Na maxspecie jest lepiej ale również się to powtarza. 

Opisz proszę dlaczego ?

Jeśli Twoje pompy pracują u Ciebie tak a nie inaczej.. to szukałbym faktycznie na "płaszczyżnie" tego o czym pisał @dla syna
Coś może magnetycznie wpływać na pracę pompy, może na samą pompę albo na zasilacz, nie masz w pobliżu czegoś ? Głośnika cy cóś ?
Ewentualnie coś u Ciebie może w instalacji... albo w sieci z jakiegoś powodu jakieś wahnięcia piki itd.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.