kaspy Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2020 Temat odgrzewany, ale nawet na dedykowanym forum nie widziałem właściwej odpowiedzi. Chciałem wymienić wentylatory w Metis Hyperion R2. Czy ktoś byłby tak miły i mógłby mi wskazać prawidłowe rozmiary, prędkość i rodzaj sterowania? Z powodu systemu mocowania lampy wolałbym uniknąć dwukrotnego zdejmowania i rozkręcania. Mój pierwszy strzał to byłby standardowy rozmiar 80mm i sterowanie PWM (taki wentylator chyba zadziała też ze sterowaniem napięciem?), na przykład taki: https://noctua.at/en/nf-r8-redux-1800-pwm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2020 Cześć,Mam Pandore Hyperion i tam są wentylatory 80x80x15. Kupiłem nowe z AAB (wcześniej też takie były) i piszczą na wolnych obrotach. Na próbę kupilem Bestfan 80x80x10 i nic nie piszczy. Głośność pracy obu jest podobna. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaspy Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2020 Dzięki wielkie! Z tego co widzę to te wentylatory mają trzy kable w przewodzie, zgadza się? Czy 10mm zamiast 15mm wentylator daje większy odstęp od strony obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2020 Wentylatory mają 3 kable, ale używasz tylko 2ch (+ i -) Wentylatory przykręcacz do obudowy, a nie do radiatora (tak jest u mnie) dlatego będzie większy odstęp radiatora. Najlepiej to rozkręć swoją lampę i zobacz. Nie jest ona za duża i powinno nie być ciężko to zrobić. Ja swoją ciężka hybryde rozkręcałem ostatnio chyba 4 razy, bo mieszam ciągle z wiatrakami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach