Skocz do zawartości

Historia edycji

fresh

fresh

W dniu 4.12.2020 o 21:04, Konrad_Wwa napisał:

może trzeba bardziej radykalnie tzn przestawić w inne miejsce.

Rzecz w tym że obydwie części krążą po skale same co jakiś czas.
Dzisiaj przeniosłem jednego do sumpa pod led, zobaczymy co z tego będzie.

23 godziny temu, dla syna napisał:

Dziwny ten icp. Zastanawia mnie tak ogromne zalecane dawki jodu i boru w jeden dzień. Lecę bez podmian opierając się na wynikach icp i jakbym dał połowę tej dawki (z racji o połowę mniejszego litrażu) to jod spowodował by slinienie się spsów. A bor jak wlałem jednorazowo 20ml to korale przestały polipować na tydzień. 

Jak na razie sam obserwuję jak to wygląda. Lada dzień uruchamiam reaktor wapnia, więc wszystko zweryfikują kolejne ICP,
zastanawiam się który zestaw typu triton będzie odpowiedni do wyrównywania parametrów. Sądziłem do tej pory że podbiję mikro componentem abc od AF
ale chyba leję za małe dawki (zalecane) ponieważ nie widać efektów na testach. jod i stront to kropelki też AF.

Kilka zdjęć korali a raczej szczepek

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

fresh

fresh

W dniu 4.12.2020 o 21:04, Konrad_Wwa napisał:

może trzeba bardziej radykalnie tzn przestawić w inne miejsce.

Rzecz w tym że obydwie części krążą po skale same co jakiś czas.
Dzisiaj przeniosłem jednego do sumpa pod led, zobaczymy co z tego będzie.

23 godziny temu, dla syna napisał:

Dziwny ten icp. Zastanawia mnie tak ogromne zalecane dawki jodu i boru w jeden dzień. Lecę bez podmian opierając się na wynikach icp i jakbym dał połowę tej dawki (z racji o połowę mniejszego litrażu) to jod spowodował by slinienie się spsów. A bor jak wlałem jednorazowo 20ml to korale przestały polipować na tydzień. 

Jak na razie sam obserwuję jak to wygląda. Lada dzień uruchamiam reaktor wapnia, więc wszystko zweryfikują kolejne ICP,
zastanawiam się który zestaw typu triton będzie odpowiedni do wyrównywania parametrów. Sądziłem do tej pory że podbiję mikro componentem abc od AF
ale chyba leję za małe dawki (zalecane) ponieważ nie widać efektów na testach. jod i stront to kropelki też AF.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.