Skocz do zawartości

Historia edycji

antak

antak

zasolenie mierzę refraktometrem, bakterie jakie stosuję to prodibio biodigest.

dodaję potas, jod i stront od af, aktualnie jod i stront mi się skończyły.:wacko:

co do cyrkulacji, jak dołożę tego tidala i drugiego tunze  lub coś innego (tu proszę o poradę, jaki model wybrać, akurat dla mnie ważna jest jakość i cena, nie marka)to chyba będzia ok.

przed chwilą zmierzyłem zasolenie - 1,021/1,022 coś w tych okolicach... no cóż bywało lepiej, choć teraz nie będzie problemów ze skokami - plus dla dolewki

zaraz zrobię testy na po4, no2 i no3 (zamówię możliwie najszybciej te na mg, ca i kh.). 

38 minut temu, Osmodeusz napisał:

Coś tam jednak żyje, więc może nie jest tak źle?

też tak myślę, a salarias chyba jest w siódmym niebie... tylu glonów w życiu nie widział:clowning

miękasy mają przyrosty, i się otwierają na maksa, a i LPS-y wyglądają nieźle, zwłaszcza acana.

antak

antak

zasolenie mierzę refraktometrem, bakterie jakie stosuję to prodibio biodigest.

dodaję potas, jod i stront od af, aktualnie jod i stront mi się skończyły.:wacko:

co do cyrkulacji, jak dołożę tego tidala i drugiego tunze (tu proszę o poradę, jaki model wybrać, akurat dla mnie ważna jest jakość i cena, nie marka)to chyba będzia ok.

przed chwilą zmierzyłem zasolenie - 1,021/1,022 coś w tych okolicach... no cóż bywało lepiej, choć teraz nie będzie problemów ze skokami - plus dla dolewki

zaraz zrobię testy na po4, no2 i no3 (zamówię możliwie najszybciej te na mg, ca i kh.). 

34 minuty temu, Osmodeusz napisał:

Coś tam jednak żyje, więc może nie jest tak źle?

też tak myślę, a salarias chyba jest w siódmym niebie... tylu glonów w życiu nie widział:clowning

miękasy mają przyrosty, i się otwierają na maksa, a i LPS-y wyglądają nieźle, zwłaszcza acana.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.