Porobiłem trochę zdjęć, mam nadzieję, że widać poprawę
W dniu 29.04.2020 o 10:52, antak napisał:
rybki podczas karmienia;
z dnia na dzień rosnące algi wapienne i również przyrastająca pavona - na chwilę przed zapaleniem światła.
swoją drogą, okazuje się że mam w akwa i vibexy, i columbelle - tege drugie widać na kilku zdjęciach. Nassariusy faktycznie ryją w piachu, i wychodzą w nocy i na karmienie, a collumbelle są aktywne 24h.
acana i całość (szyba była czyszczona 10 min później).
Spora część skał jest pokryta zielonym nalotem, bez włosków, bąbelków etc. A z cyjano prawie sobie poradziłem, zostały rzadkie i prawie nie rosnące, kilkucentymetrowe ogniska (może z cztery).
no i reszta, czyli salarias, favites i leptastrea - wydawało mi się, że favites ma nową główkę, ale niestety to tylko rurówka
.
Teraz czeka mnie zakup skały, lamp (będzie AI prime x2 i możliwe że dodatkowo 4 x t5 39w, może z "małą" () pomocą kogoś z rodziny zrobię sam) no i jakiegoś fajnego życia, typu sympodium, euphyllia, strombusy, i dobrze byłoby załatwić sobie te krewcie...
Na razie tyle, czekam na uwagi co do moich planów, żeby nie zrobić znowu jakiegoś błędu.
I jeszcze pytanie, czy żywa skała z Jadwigi Morskiej jest dobra, czy może lepiej szukać czegoś innego?
Niedługo zacznę przygotowywać kwarantannę, tylko muszę gdzieś ewakuować kilka setek słodkich świderków
Edit: na drugim zdjęciu białe plamki przy błazenku, to nie ospa, tylko bąbelki powietrza