Skocz do zawartości

Historia edycji

klossowski

klossowski

2 godziny temu, katani napisał:

pokolce z gatunku ctenochaetus  naturze są terytorialne i konkurują ze ślizgami o glony. W akwarium to samo widziałem, jak tylko salariasy pojawiały się w polu widzenia, od razu atak. Tak samo ganiają babki, bo babki kształtem przypominają ślizgi. Wiele osób na forum pisało to samo. W dużym akwarium, zarośniętym koralami jest ok. Ja u siebie odpuściłem. miałem dwa salariasy, oba zostały zamordowane.

No rozumiem, ale napisałeś, że jakikolwiek ślizg i mnie zaciekawiło, czy zaatakują też ślizga z rodzaju meiacanthus, bo podobno wszystkie drapieżniki trzymają się zdala od nich, a pokolec to nie drapieżnik i ciekawe, czy też próbowałby go gonić. Przecież jakby go taki ślizg uciął, to nie wiem, czy by pokolec to przeżył, bo mały jest.

klossowski

klossowski

5 minut temu, katani napisał:

pokolce z gatunku ctenochaetus  naturze są terytorialne i konkurują ze ślizgami o glony. W akwarium to samo widziałem, jak tylko salariasy pojawiały się w polu widzenia, od razu atak. Tak samo ganiają babki, bo babki kształtem przypominają ślizgi. Wiele osób na forum pisało to samo. W dużym akwarium, zarośniętym koralami jest ok. Ja u siebie odpuściłem. miałem dwa salariasy, oba zostały zamordowane.

No rozumiem, ale napisałeś, że jakikolwiek ślizg i mnie zaciekawiło, czy zaatakują też ślizga z rodzaju meiacanthus, bo podobno wszystkie drapieżniki trzymają się zdala od nich, a pokolec to nie drapieżnik i ciekawe, czy też próbowałby go gonić. Przecież jakby go taki ślizg uciął, to nie wiem, czy by to przeżył, bo pokolec mały jest.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.