Cześć,
Myślę nad lokalizacją akwarium w nowym mieszkaniu. Zbiornik około 260x80x60cm.
Zależy mi na tym, by móc podziwiać je z jak największej ilości stron, dlatego myślę nad umieszczeniem go pomiędzy pokojami.
(Projekt jest animowany. Kliknijcie na niego, otworzy się w nowym oknie i tam będzie możliwość uruchomienia animacji).
W murowanej ścianie chciałbym zrobić otwór, by widzieć je z drugiego pokoju. nad akwarium będzie ściana, a więc nie będzie do niego dostępu z góry z oby pokoi, jedynie z salonu z aneksem.
Widzę tutaj dwa problemy takiego rozwiązania:
- Ściana ma grubość kilkunastu centymetrów, a zatem część akwarium zatopionego w ścianie będzie ciężka w czyszczeniu.
- Aranżacja zbiornika w środku od strony drugiego pokoju będzie również bardzo kłopotliwa.
Drugie rozwiązanie to montaż akwarium nie na równo ze ścianą drugiego pokoju (po środku), a po prostu zostawienie wnęki w ścianie umożliwiajacej obserwację zbiornika ze środkowego pomieszczenia. Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi.
Jestem ciekaw waszych wskazówek, opinii, a przede wszystkim chciałbym wiedzieć, czy ktoś z was podejmował się podobnego wyzwania