Skocz do zawartości

Historia edycji

katani

katani

21 godzin temu, Hoom napisał:

Możesz wytłumaczyć gdzie to studiowałeś ,  takie rozwiązanie z zaworem zwrotnym jest bardzo popularne za wielką wodą i tam nikt nie narzeka . Na upartego można zastosować zawór za zaworem zwrotnym i raz na jakiś czas go przeczyścić .  

Odkręcałeś kiedyś swoją hydraulikę? Ja mam tak zrobioną hydraulikę, że całą mogę rozkręcić, wyciągnąć i wyczyścić. Po 6 miesiącach jest w niej masa życia. Zawór szybko zarasta. Jedyne zawory, które się cokolwiek nadają to klapkowe "swing check valve" a i one są zawodne. Rozwiązanie spływu wody musi być niezawodne i pewne. Inaczej zalejesz mieszkanie właśnie wtedy, kiedy nie będzie cię w domu.

Zaworki sprężynowe się nie nadają, bo nie masz gwarancji, że sprężyna nie będzie korodować. Stwierdzenie nierdzewna nie daje żadnej gwarancji. Moje szczypce ze słodkowodnego były nierdzewne, ze stali chirurgicznej.  Używałem w słodkim latami i nie było śladu korozji a po kilku użyciach w słonej wodzie pojawiła się rdza. Zaworki tłoczkowe się nie nadają, bo potrzebują do pracy czystej wody  i czystych ścianek. Tłoczek szybko przestanie działać nawet od nalotu bakteryjnego. Jedyne rozwiązanie to zawór klapkowy, całkowicie plastikowy a i on będzie zarastał życiem.

Właśnie pomierzylem moja pompę maxspect duo 12k i jest ona zakończona dwoma wyjściami po 22 milimetry . Co prawda mam końcówki do niej 25 32 i 40 ale co da jak podłączę rurę 32 skoro wcześniej jest przewężenie 22 mm . Może dwoma rurkami 25mm można przepompować 12k wody 

Chyba racja. Chyba nie ma sensu dawać 32 skoro wyjście jest 22.

katani

katani

Możesz wytłumaczyć gdzie to studiowałeś ,  takie rozwiązanie z zaworem zwrotnym jest bardzo popularne za wielką wodą i tam nikt nie narzeka . Na upartego można zastosować zawór za zaworem zwrotnym i raz na jakiś czas go przeczyścić .  

Odkręcałeś kiedyś swoją hydraulikę? Ja mam tak zrobioną hydraulikę, że całą mogę rozkręcić, wyciągnąć i wyczyścić. Po 6 miesiącach jest w niej masa życia. Zawór szybko zarasta. Jedyne zawory, które się cokolwiek nadają to klapkowe "swing check valve" a i one są zawodne. Rozwiązanie spływu wody musi być niezawodne i pewne. Inaczej zalejesz mieszkanie właśnie wtedy, kiedy nie będzie cię w domu.

Zaworki sprężynowe się nie nadają, bo nie masz gwarancji, że sprężyna nie będzie korodować. Stwierdzenie nierdzewna nie daje żadnej gwarancji. moje szczypce ze słodkowodnego były nierdzewne ze stali chirurgicznej używałem w słodkim latami i nie było śladu korozji, po kilku użyciach w słonej wodzie pojawiła się rdza. Zaworki tłoczkowe się nei nadają, bo potrzebują do pracy czystej wody  iczystych ścianek. Tłoczek szybko przestanie działać nawet od nalotu bakteryjnego. Jedyne rozwiązanie to zawór klapkowy, całkowicie plastikowy a i on będzie zarastał życiem.

Właśnie pomierzylem moja pompę maxspect duo 12k i jest ona zakończona dwoma wyjściami po 22 milimetry . Co prawda mam końcówki do niej 25 32 i 40 ale co da jak podłączę rurę 32 skoro wcześniej jest przewężenie 22 mm . Może dwoma rurkami 25mm można przepompować 12k wody 

Chyba racja. Chyba nie ma sensu dawać 32 skoro wyjście jest 22.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.