SlawwPmi Zgłoś Napisano 11 Maja 2020 Witam wszystkich, w poprzednim akwarium denerwowało mnie to że gdy chciałem coś wyłączyć to musiałem wyciągać wtyczke w nowym chciałem to zmienić wymyśliłem sobie tablice z gniazdami ,każde gniazdo ma osoobny wyłącznik, do jednego gniazda jest podłączony termostat który działa zależnie od potrzeb zimą pilnuje grzałki by w razie awari ją wyłączyć a latem wentylatorów gdy wzrośnie temperatura do ustalonego poziomu załącza wiatraki,jest jeszcze gniazdo do którego podłączony jest programator czasowy wifi. Oto mała relacja zdjęciowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 11 Maja 2020 Fajnie to wygląda, sam takie coś planuję pod nowe akwa. Z tym że ze trzy gniazda (pod cyrkulację) chciałem dać przez UPS-a. Rozumiem, że to zwykłe białe plexi.... Czym kleiłeś boki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 11 Maja 2020 Witam Ładnie to wyszło tyle , że gniazda mogłeś dać takie https://allegro.pl/oferta/gniazdo-tablicowe-16a-0-230v-hermetyczne-3533-5549279895 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 11 Maja 2020 6 minut temu, JerzyB napisał: Ładnie to wyszło tyle , że gniazda mogłeś dać takie https://allegro.pl/oferta/gniazdo-tablicowe-16a-0-230v-hermetyczne-3533-5549279895 racja świnta, sam mam na takich gniazdach. Zamiast wyłączników mam bezpiecniki automatyczne (też maja wyłącznik) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawwPmi Zgłoś Napisano 11 Maja 2020 Fajnie to wygląda, sam takie coś planuję pod nowe akwa. Z tym że ze trzy gniazda (pod cyrkulację) chciałem dać przez UPS-a. Rozumiem, że to zwykłe białe plexi.... Czym kleiłeś boki? Na począdku klejem dwu składnikowym ale odłamało więc wziąłem klej od rur pcv i to było to dobrze trzyma. To jest płyta akrylowa,akurat do takiej mam dostęp,pleksa taż się nada.Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Witam Ładnie to wyszło tyle , że gniazda mogłeś dać takie https://allegro.pl/oferta/gniazdo-tablicowe-16a-0-230v-hermetyczne-3533-5549279895 PozdrawiamMyślałem nad takimi ale wkurzały by mnie te klapki no i nie wyglądają tak ładnie nie używane gniazda zaślepie takimi zabezpieczeniami podobnymi do tego ze zdjęcia.Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 11 Maja 2020 (edytowane) To jest zamknięte w jakiejś rozdzielnicy ? jeśli to ma otwarty tył to nie wróże zbyt długiej żywotności Edytowane 11 Maja 2020 przez boo12 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawwPmi Zgłoś Napisano 11 Maja 2020 Ma zrobione boki które przylegają do tylnej płyty.Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach