Skocz do zawartości

Historia edycji

norbi2222

norbi2222

2 godziny temu, Marek Gr napisał:

Nie powinno się stosować skały, która była parę lat w innym działającym akwarium. Kiedyś tu o tym pisałem i to nie przez moje domysły, ale na podstawie magazynu " Koral".

Jakie były wskazania na nie używanie takiej skały? 

W moim zbiorniku około połowy skały jest z odzysku, pozostała to sucha. Skała po wyciągnięciu z akwarium leżała w ogrodzie. Oczywiście  taką z ogródka nie włożyłem do akwarium tylko wcześniej przygotowałem tak aby przestała oddawać fosforany. Obecnie przygotowuje kolejne 25-30 kg skały z odzysku i jeszcze dwa tygodnie i wyląduje w sumpie. Nie widzę problemu z taką skałą. Oczywiście pod warunkiem, że się ją wcześniej przygotuję.

norbi2222

norbi2222

2 godziny temu, Marek Gr napisał:

Nie powinno się stosować skały, która była parę lat w innym działającym akwarium. Kiedyś tu o tym pisałem i to nie przez moje domysły, ale na podstawie magazynu " Koral".

Jakie były wskazania na nie używanie takiej skały? 

W moim zbiorniku około połowy skały jest z odzysku, pozostała to sucha. Skała po wyciągnięciu z akwarium leżała w ogrodzie. Oczywiście  taką z ogródka nie włożyłem do akwarium tylko wcześniej przygotowałem tak aby przestała oddawać posforany. Obecnie przygotowuje kolejne 25-30 kg skały z odzysku i jeszcze dwa tygodnie i wyląduje w sumie. Nie widzę problemu z taką skałą. Oczywiście pod warunkiem, że się ją wcześniej przygotuję.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.