Mieszadlo mam ustawione na 150, domyslnie mialem na 145
I widze, ze zamiast testowac bez referencji dalej lecisz swoj sposob, a gdzies tu chyba juz Einsteina cytowalem....
Poza tym, jezeli masz dobrze skalibrowane pompy i sonde (a wyglada na to ze pompy nie) to wynik testu powinien byc w okolicach tego co mowi hanka a nie 1.5 dkh inny! Podanie referencji ma jedynie poprawic precyzje, a nie przekalibrowac sprzet. U mnie po kalibracji pomp i sondy wynik byl w okolicach 0-0.2 inny od saliferta i taki odchyłek trzyma cały czas (od momemtu dotarcia sie). Gdybym podal teraz referencje, to w teorii wyniki bylyby jeszcze blizsze saliferta. Ale ze salifert to test na oko, to rownie dobrze akurat wynik kh lab może być poprawny.
A co do polskiego, change logow itp, to pewnie, czemu nie ale moze w pierwszej kolejnosci mozna by poprawic wszystkie mniejsze i wieksze bledy oprogramowania (nie dostaje powiadomień o przekroczeniu temp z czujnika, nie mam alarmow o skonczeniu sie plynow, pole refill reagentu samo zmienia wartosci - aktualnie mam kilka-kilkadziesiat ? Milionów ml plynu w butelce, restarty, bledy komunikacji itp. Itd.), a potem mozna dodawac te mniej potrzebne rzeczy jak wszystko już dziala jak powinno...