jak ktos sie natknal na moj wpis to przepraszam, to mial byc priv a wyszlo tutaj....
a tu mialem napisac ze:
Ja niestety nie moglby miec KH Keeper- jezeli nie sprawdze szafki 2 razy dziennie, nie wejde na chmure 8-10x dziennie to bym nie wiedzial za co wydalem tyle pieniedzy. A tak wiem Od wczoraj, mniej wiecej w ogole nie robi mi testow. I znowu mamy tak, ze, jak odpale test recznie to zrobi, jak ma leciec test zgodnie z rozkladem, nie ma. Zaczailem sie przed chwila na niego w szafce i sprawa wyglada tak, odapala sie test i nastepuje reboot, o dziwo po reebocie wraca do proby wykonania testu (wczesniej jak byl reboot to wracalo po prostu do trybu standby, jakby nigdy nic sie nie dzialo) i po kilku takich probach, poddaje sie i przechodzi w tryb standby
Oczywiscie to na pewno "tylko moj tak ma" i pewnie "to wina wifi" ale pozwolilem sobie nagrac filmik, zeby przeslac do PS z grzecznym zapytaniem WTF tym razem. Nie wiem czy wspominalem wczesniej, ze sporadycznie potrafi sie zawiesic (brak raportowania czegokolwiek, brak dozowania i testowania - tez mam filmik) i dopiero wejscie na chmure go resetuje oraz, że gdy wejdę na chmurę tak do około 10min trwania testu, to urzadzenie sie zresetuje, jezeli urzadzenie zacznie juz dozowac reagent to wtedy wejscie a nawet grzebanie po stronie chmurowej go nie resetuje (yupi! - i tez mam filmik). Aha! i do dnia dzisiejszego, pomimo ze powiadomienia o poziomie KH ustawilem i dzialaja, dostaje na komorke, to tego samego nie udalo mi sie zrobic ani z temperatura ani z PH - wszystko jest identycznie, test przechodzi - 0 powiadomien (no na to akurat filmiku nie mam...)
Filmiki zbieram w celu kontaktu z PS, zeby nie bylo ze sciemniam i nie ogarniam a nie daj Bog, ze oczerniam ten swietny produkt. Normalnie to nawet wgralbym nowe oprogramowanie (latwa sprawa......), gdyby po ostatnim takim pomysle nie bylo jeszcze gorzej. No i przestalem sie dziwic, czemu po tylu latach jak to jest na rynku, albo reaktory PS, to na YT jest cale 5 filmikow i cisza... KH Keeper jest wlasciwie dostepny od chwili ale jest tego juz sporo :/
Update z 26.07 - kontaktu z PS nie ma jeszcze, a ja juz nawet wiem gdzie jest problem. Urzadzenie nie kontaktuje sie z serwerem (kij wie dlaczego), pomimo ze router twierdzi ze jest podlaczone i ma maksymalny zasieg.... wiec wina lezy gdzies na serwerze.
Dodatkowo kolejny "fajny" temat, pompa nr 7, ktora dozuje mi w kore aktualnie brom - jest ustawiona na 50ml dziennie w 2 dawkach o 11 i 23. chmura podaje ze leje tylko o 23 a stan butelki mowi ze jednak 2 razy dziennie - sprzet godzien zaufania. A ja dzisiaj za pomoca tego zlomu mam zaczac test Ati pro zamiast reaktora. Czyli nie dość ze nie monitoruje mi KH (z 8x jak sie uda ze zrobi 3 testy na dobe to jest sukces) to jeszcze musze precyzyjnie lac mega stezony preparat - a nawet to nie idzie jak powinno......