5 godzin temu, SU1 napisał:Po kilku miesiącach testów stwierdzam że działanie było równe zeru .
Czyli co myślisz że te tysiące sprzedanych bioreaktorów firmy Bashsea to placebo? Te wpisy na obcojęzycznych forach o rewelacyjnym działaniu takich bioreaktorów to zwykłe kłamstwa? Czy też takie hurtownie jak napisał owier poniżej wydają grubą kasę na coś co nie przynosi efektów?
W dniu 13.07.2020 o 15:09, owler napisał:Widziałem taki filtr w jednej z dużych hurtowni miał tak na oko ze 2m wysokości i 0,5m średnicy, więc działa na pewno nikt by nie inwestował kasy w coś co jest mało wydajne i w coś co można łatwo zastąpić.
Trzeba jeszcze pamiętać że aby taki bioreaktor działał poprawnie musi być oprócz dużego przepływu woda odpowiednie natlenienie. Za małe natlenienie hamuje efekty działanie bioreaktora. I również weź pod uwagę różnicę wody słodkiej od słonej. Poniżej link do jednego z wielu wpisów na anglojęzycznym forum poczytaj sobie:
http://www.mbisite.org/Forums/tm.aspx?m=63169&mpage=1&print=true
Sam nie widziałem efektów działania tych mediów i dlatego postanowiłem spróbować swoich sił w tego rodzaju DIY aby się przekonać na własnej skórze.