Skocz do zawartości

Historia edycji

marek21

marek21

Ja ostatnio postawiłem zbiornik 378L plus 116L sump(+ - 600kg/m2). Blok to konstrukcja płyt żelbetowych.Na początku miałem podobne obawy i tą samą informację o 150kg wytrzymałości. Jest takie jeszcze małe ale te 150kg to jak ktoś napisał wyżej granica bezpieczeństwa i obliczona jest do najbardziej uginanego się punktu stropu czyli jego środka. Ja zszedłem na dół  do piwnicy(bo również mieszkam na parterze) i zobaczyłem gdzie mam ściany nośne i w narożniku postawiłem zbiornik.Jedna z tych ścian nie jest jakoś dobrze wylana (zdecydowanie za nisko i miedzy nią a sufitem w piwnicy widać ,że byłą szczelina która jest zachlapana jakąś zaprawą.Po ustawieniu akwa nie am nawet pęknięć na tej zaprawie.

marek21

marek21

Ja ostatnio postawiłem zbiornik 378L plus 116L sump. Blok to konstrukcja płyt żelbetowych.Na początku miałem podobne obawy i tą samą informację o 150kg wytrzymałości. Jest takie jeszcze małe ale te 150kg to jak ktoś napisał wyżej granica bezpieczeństwa i obliczona jest do najbardziej uginanego się punktu stropu czyli jego środka. Ja zszedłem na dół  do piwnicy(bo również mieszkam na parterze) i zobaczyłem gdzie mam ściany nośne i w narożniku postawiłem zbiornik.Jedna z tych ścian nie jest jakoś dobrze wylana (zdecydowanie za nisko i miedzy nią a sufitem w piwnicy widać ,że byłą szczelina która jest zachlapana jakąś zaprawą.Po ustawieniu akwa nie am nawet pęknięć na tej zaprawie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.