Czarek79 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2020 Witam Mamy problem z lampą AI HYDRA 32. Lampę kupiłem 28 marca, ściągnąłem apkę, zaprogramowałem Hydrę i dwa może trzy dni świeciła ok lecz kolejnego dni lampa nie odpaliła się. Wypiąłem przewód zasilający z gniazda, wpiąłem z powrotem i znów kilka dni świeciła poprawnie po czym dla odmiany się nie wyłączyła. Odesłałem do sklepu, oni do importera na Europę. Sprzęt wrócił po 3 tygodniach z informacją, że reklamacja niezasadna, że u nich lampa świeci ok, Wgrali soft od nowa czy coś takiego i powinno być ok. Niestety po kilku dniach lampa znów się nie wyłączyła zgodnie z harmonogramem, dałem jej kolejną szansę ale znów to samo. Odesłałem. Po kilku tygodniach dostałem "nową" lampę z informacją, że tamtej nie dało się naprawić. Pudełko tej lampy jak i starej z resztą było rozplombowane ale to mi nie przeszkadzało, może sprawdzają albo coś tam ale niestety ta lampa zachowuje się identycznie. Poczytałem w necie i znalazłem info, że w transporcie luzuje się płytka z elektroniką więc zabrałem się za jej dociśnięcie i tu się okazało, że dwie śruby mocujące obudowę do radiatora są mocno poluzowane (ewidentnie były odkręcane). Docisnąłem płytkę ale raczej była ok. Kolejny test i to samo. Nie wiem cy to ja coś robię źle czy mam pecha do lamp, czy może sklep coś kombinuje. Proszę o pomoc, może ktoś miał podobny przypadek. Pozdr. Czarek Cytuj SPS, LPS 100x65x50h OW, 25kg LR, BK Mini 160, BLAU 8x39W, Deltec FR-509 z biopellets, i Tunze 6065, Tunze 6045 Koralia 5200, New Jet 4500, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miśku Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2020 Może spróbuj zrobić hard restart i wgrać aktualizacje.U mnie przy zakupie pierwszej w listopadzie po 3 dniach był raz epizod że świeciła poza programem ale aktualizacja czy też zarejestrowanie produktu pomogły.Teraz druga "32 przyszła mi z wypięta płytka, po dociśnięcia i skręceniu działała prawidłowo, aczkolwiek to chwilę przy sprawdzeniu. Czy będzie się dogadywać z wcześniejszą" 32 zobaczę na dniach jak ruszę z nowym szkiełkiem.Od siebie mogę powiedzieć że na początku lepiej uważać z białym światłem i dodawać je stopniowoJednakże jak już wkręcisz ją na obroty to robi robotę, spsy rosną aż miło, z bardzo minimalnymi podcieniami. Myślę że nawet lepiej niż przy wymienianych co 3 miesiące t5 (brak chłodzenia niestety to wymuszał) Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach