Jak w nowym to masz dedykowany przewód wentylacyjny pod okap + wentylację wymuszoną/ mechaniczną. Załóż okap zaslepiony z filtrm węglowym a do przewodu wpuść spiro z nad akwarium z wentylatorem kanalowym. Ja tak z grubsza mam i wszystko hula. Nie ma zapachu, wilgoci, kominiarz też nie miał zastrzeżeń, bo nawet przy pracy ciągłej nic się nie cofa z kanałów wentylacyjnych. Ważne żeby nie przesadzić z mocą wentylatora. Ja mam ok. 200m3/h na trochę ponad 100m2. Pozdr., tomko
Historia edycji
Jak w nowym to masz dedykowany przewód wentylacyjny pod okap + wentylację wymuszoną/ mechaniczną. Załóż okap zaslepiony z filtrm węglowym a do przewodu wpuść spiro z nad akwarium z wentylatorem kanalowym. Ja tak z grubsza mam i wszystko hula. Nie ma zapachu, wilgoci, kominiarz też nie miał zastrzeżeń, bo nawet przy pracy ciągłej nic się nie cofa z kanałów wentylacyjnych. Ważne żeby nie przesadzić z moca wentylatora. Ja mam ok. 200m3/h. Pozdr., tomko
Jak w nowym to masz dedykowany przewód wentylacyjny pod okap + wentylacje wymuszoną/ mechaniczną. Załóż okap zaslepiony z filtrm węglowym a do przewodu wpuść spiro z nad akwarium z wentylatorem kanalowym. Ja tak z grubsza mam i wszystko hula. Nie ma zapachu, wilgoci, kominiarz też nie miał zastrzeżeń, bo nawet przy pracy ciągłej nic się nie cofa z kanałów wentylacyjnych. Ważne żeby nie przesadzić z moca wentylatora. Ja mam ok. 200m3/h. Pozdr., tomko
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.