Skocz do zawartości

Historia edycji

klossowski

klossowski

2 godziny temu, dadario napisał:

0,7l około tydzień i zaczynało pH spadać. Więc daleko pomiędzy teoretyczną a praktyczna wydajnością złoża. Na twistmanie 150 z powietrzem odkręconym na maxa. 

Bardzo dobra wydajność. Według moich wyliczeń przy powietrzu z zewnątrz zakładając, że mieszkasz na wsi(0,04% CO2) i takim odpieniaczu (1000l/h), to powinno Ci starczyć na 10 dni (przy wydajności 150 l/kg, bo takie coś znalazłem w sklepie dla nurków:), a ciągnąłeś z domu, więc więcej CO2. Czyli mi by to starczyło na 3 miesiące albo i dłużej:) Jutro kupuję to wapno:)

2 godziny temu, rmatysiak napisał:

Gdzieś widziałem patent że robiło się zamknięty obiekt powietrza w odpieniaczu co sprawiało że absorbent C02 pracował dłużej.

Tutaj jest filmik o tym:

klossowski

klossowski

19 minut temu, dadario napisał:

0,7l około tydzień i zaczynało pH spadać. Więc daleko pomiędzy teoretyczną a praktyczna wydajnością złoża. Na twistmanie 150 z powietrzem odkręconym na maxa. 

Bardzo dobra wydajność. Według moich wyliczeń przy powietrzu z zewnątrz zakładając, że mieszkasz na wsi(0,04% CO2) i takim odpieniaczu (1000l/h), to powinno Ci starczyć na 10 dni (przy wydajności 150 l/kg, bo takie coś znalazłem w sklepie dla nurków:), a ciągnąłeś z domu, więc więcej CO2. Czyli mi by to starczyło na 3 miesiące albo i dłużej:) Jutro kupuję to wapno:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.