anka2317 Zgłoś Napisano 27 Września 2020 Witam mam problem z Naso ma dziwne otarcia czy poparzenia na ciele z jednej strony trochę ale z drugiej to znacznie mocniej widać. Moze wiecie co to takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Timek Zgłoś Napisano 28 Września 2020 pewnie wina tego ukwiału Anemonia viridis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 28 Września 2020 Jak duże to akwarium masz na to Naso ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anka2317 Zgłoś Napisano 28 Września 2020 450 l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 28 Września 2020 to raczej nie jest od ukwiału, jeszcze dwie strony i ogon, też nie wygląda że to są otarcia a raczej plamy, wygląda to na jakąś infekcję, długo go masz? czy po jednej nocy tak się stało czy z dnia na dzień ma więcej tego ? trzeba to obserwować czy się to powiększa czy nie przenosi na inne ryby itd, ładna sztuka, szkoda by jej było. Jeśli nie będzie schodzić a powiększać się, można zastosować Microbe Lift Artemiss Saltwater profilaktyka dla ryb. Nie chcę też Cię martwic ale mogą być to bruzdnic, może masz ospę? To na ospę Polyp Lab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Timek Zgłoś Napisano 28 Września 2020 racja jakoś nie zwróciłem uwagi ze z 2 stron to ma, ukwiał odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anka2317 Zgłoś Napisano 28 Września 2020 Mam go prawie pół roku, codziennie jest tego więcej choć od wczoraj nie ma gorzej ale tez nie ma lepiej. Aktualnie mam problem z ospą podawalam przez 10 dni Polyp Lab medic a od soboty włączyłam lampe uv. Kupilam Preis Coly i od jutra chce podawać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gobaw1 Zgłoś Napisano 29 Września 2020 (edytowane) przypomina to https://www.reef2reef.com/threads/does-my-blonde-naso-have-ick.301348/ mam nadzieje że nie to samo bo wygląda na na chorobę velvetową kwarantanna i miedź wszystkie ryby - polyplab używałem i przez to było za późno dla paru sztuk na prawdziwą kwarantannę Edytowane 29 Września 2020 przez Gobaw1 (wyświetl historię edycji) Cytuj 430L w obiegu, 350 szkiełko, maxspect recurve 90, deltec 600i, uv 36watt, clarisea, rowa i czasem węgiel, triton others method, TM syn-biotic, bez piachu, maxspect gyre 330 i sow-8 obsada: 2x occelaris, 2x chromis, trigger fish, piżamka, doktorek, borsuk, dori, Naso blondyna, żółtek, wrass żółty i gościu w kratkę, ok 25 ślimaków, 1 krewetka i 1 krab czerwononogi stałe NO3 - 1-2 i stałe PO4 0,02-0,03 kh 8, ca 420 mg 1350 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gobaw1 Zgłoś Napisano 6 Października 2020 Anka2317 co u naso? Cytuj 430L w obiegu, 350 szkiełko, maxspect recurve 90, deltec 600i, uv 36watt, clarisea, rowa i czasem węgiel, triton others method, TM syn-biotic, bez piachu, maxspect gyre 330 i sow-8 obsada: 2x occelaris, 2x chromis, trigger fish, piżamka, doktorek, borsuk, dori, Naso blondyna, żółtek, wrass żółty i gościu w kratkę, ok 25 ślimaków, 1 krewetka i 1 krab czerwononogi stałe NO3 - 1-2 i stałe PO4 0,02-0,03 kh 8, ca 420 mg 1350 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach