W dniu 6.01.2022 o 19:46, Arek77 napisał:Daj znać za kilka tygodni jak się, żagiewka spisuje, jakie ma podejście do krewetek i ślimaków.
Kilka tygodni minęło.
Żagiewka nie zainteresowana niczym oprócz mrożonek, patroluje zbiornik i skacze po skale i koralowcach - fajny stwór.
Rozdymka walentynka też super rybka ale bardzo lubi stożki wzrostów montipor, obgryza aż miło. Osobiści mnie nie przeszkadza bo mam ich las, ale dla wrażliwych może to być problem. Myślę, że raczej robi to by tępić dziubek, chociaż co kilka dni widze ją po nocy z wypchanym po korek brzuchem. Tipy montipor zeszlifowane od linijki Drobne ślimaki osiadłe też nie mają szans, te akurat skubie w dzień. Ale to i tak jedna z moich ulubionych rybek, a z pewnością ulubiona dzieci, bo Doris się już opatrzyła.
Z nowości wprowadziła się jeszcze czerwona rozgwiazda bo zdechły 2 piaskowe i krewetka boksująca w rozmiarze XXL. Była wojna z moimi czszczącymi. Debeliusy poradziły sobie dobrze i dalej rządzą. Zginęła w boju 1 L. Ambiensis w walce o terytorium, druga znalazła sobie inną niszę. Generalnie boksująca przepiekna w nocy łazi po całym zbiornimu a wąsiska ma po 20 cm!!! Tyle. Pozdr., tomko