Skocz do zawartości

Historia edycji

tomko

tomko

12 minut temu, chris_ek napisał:

Ja odniosłem się do Twojego pytania o skorelowany poziom NO3 do PO4 bo przy takim podejściu to teoretycznie fosforany mogą być od zera aż pod sufit. Natomiast praktycznie u Ciebie widać, że się sprawdza. To jedynie potwierdza jak ważne jest wprawne oko akwarysty. :bow

Post factum wiem, że zero nie bo NO3 by nie spadło w takim wypadku. Ale pod sufit i owszem. Nie ryzykowałem jednak zbyt wiele, tylko tym, że nie byłoby reakcji na wódkę. Kiedyś tak miałem z polimerami, które lałem a efektu w postaci spaku NO3 za cholerę nie było. Potem wpadłem na to dlaczego - stosowałem RowaPhos przewlekle, ot co :)

tomko

tomko

7 minut temu, chris_ek napisał:

Ja odniosłem się do Twojego pytania o skorelowany poziom NO3 do PO4 bo przy takim podejściu to teoretycznie fosforany mogą być od zera aż pod sufit. Natomiast praktycznie u Ciebie widać, że się sprawdza. To jedynie potwierdza jak ważne jest wprawne oko akwarysty. :bow

Post factum wiem, że zero nie bo NO3 by nie spadło w takim wypadku. Ale pod sufit i owszem. Nie ryzykowałem jednak zbyt wiele, tylko tym, że nie byłoby reakcji na wódkę. Kiedyś tak miałem z polimerami, które lałem a efektu w postaci spaku NO3 za cholerę nie było. Potem wpadłem na to dlaczego - stosowałem RowaPhos ot co :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.