Skocz do zawartości

Historia edycji

tomko

tomko

2 godziny temu, elespero napisał:

Brawo! Brawo! Normalne rozsądne podejście. Ostatnio nie było jakiś innych większych problemów albo nowości to ludzie zaczęli się ph przejmować :ph34r: gdzie jak tak patrząc to większość przez ich działania zaszkodziła zbiornikom. 

Elespero po prawdzie nic się w zbiorniku nie działo, nawet jak miałem 7,7 w nocy. Człowiek się jednak łudzi, że jak będzie ciut lepiej to będzie lepsza kalcyfikacja, zwierzęta się lepiej poczują, korale będą lepiej wybarwione i takie tam... Ale lepsze jest wrogiem dobrego, więc.... Dałem sobie spokój. Stabilności oceanu i tak nie da się osiągnąć, nie wchodząc w znaczne koszty "ludzkie" i finansowe. Myślę że 7,9 -8,15 to i tak bardzo zacnie. Zdecydowanie NaOH robi robotę. Najlepszy sposób utrzymania pH, jak ktoś stosuje ballinga. Pozdr.

tomko

tomko

1 godzinę temu, elespero napisał:

Brawo! Brawo! Normalne rozsądne podejście. Ostatnio nie było jakiś innych większych problemów albo nowości to ludzie zaczęli się ph przejmować :ph34r: gdzie jak tak patrząc to większość przez ich działania zaszkodziła zbiornikom. 

Elespero po prawdzie nic się w zbiorniku nie działo, nawet jak miałem 7,7 w nocy. Człowiek się jednak łudzi, że jak bedzie ciut lepiej to będzie lepsza kalcyfikacja, zwierzęta się lepiej czują, korale będą lepiej wybarwione i takie tam... Ale lepsze jest wrogiem dobrego więc.... Dałem sobie spokój, stabilności oceanu i tak sie nie da osiągnąć nie wchodząc w znaczne koszty "ludzkie" i finansowe. Myślę że 7,9 -8,15 to i tak bardzo zacnie. Zdecydowanei naOH robi robotę. Najlepszy sposób utrzymania pH, jak ktoś stosuje ballinga.Pozdr.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.