Skocz do zawartości

Historia edycji

szyman

szyman

Dawno mnie nie było wiec mala aktualizacja. Akwa jakoś się kręci i powoli robi się ciasno. Przydało by się większe no ale to jeszcze odlegly temat. Euphilia zaczeła parzyc caluastrea niebieska i poleciało poł glowki. zobaczymy czy się odbuduje. Problemy nadal z no3 powyzej 25ppm (salifert) a co ciekawe po4 na acroporowym poziomie 6ppb a czasami pokaze 0. Cjano uparcie tez nie daje za wygrana, mozliwe ze to przez stosunek no3:po4 ale bardziej bym wolal zbic no3 niz podwyzszac po4. Raz juz to probowałem doszedłem do 0.25ppm i wyzej nie probowalem. Liczylem na to ze jak po4 wrozsnie to pobudzi no3 do spadku jednak tak sie nie stalo. Pare dni temu wleciala alveoporka i chyba ma się dobrze. Doszla rowniez pompa dozujaca i pojemniczki diy na balinga. Przydało by sie zrobić icp bo wiaderko red sea niebieskiej przelane i nie wiem jak to ma sie do wczesniejszych wynikow na af reef salt. Acha zaczalem rowniez podac SBS. Czekam na dalszy rozwoj sytu

acji.Screenshot_2022-09-17-13-49-21-102_com_miui.videoplayer.thumb.jpg.c25b000482b1f1aa85f99c38158965d1.jpg

1663415050235.jpg

szyman

szyman

Dawno mnie nie było wiec mala aktualizacja. Akwa jakoś się kręci i powoli robi się ciasno. Przydało by się większe no ale to jeszcze odlegly temat. Euphilia zaczeła parzyc caluastrea niebieska i poleciało poł glowki. zobaczymy czy się odbuduje. Problemy nadal z no3 powyzej 25ppm (salifert) a co ciekawe po4 na acroporowym poziomie 6ppb a czasami pokaze 0. Cjano uparcie tez nie daje za wygrana, mozliwe ze to przez stosunek no3:po4 ale bardziej bym wolal zbic no3 niz podwyzszac po4. Raz juz to probowałem doszedłem do 0.25ppm i wyzej nie probowalem. Liczylem na to ze jak po4 wrozsnie to pobudzi no3 do spadku jednak tak sie nie stalo. Pare dni temu wleciala alveoporka i chyba ma się dobrze. Doszla rowniez pompa dozujaca i pojemniczki diy na balinga. Przydało by sie zrobić icp bo wiaderko red sea niebieskiej przelane i nie wiem jak to ma sie do wczesniejszych wynikow na af reef salt. Acha zaczalem rowniez podac SBS. Czekam na dalszy rozwoj sytuacji.Screenshot_2022-09-17-13-49-21-102_com_miui.videoplayer.thumb.jpg.c25b000482b1f1aa85f99c38158965d1.jpg

1663415050235.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.