Dawno mnie nie było wiec mala aktualizacja. Akwa jakoś się kręci i powoli robi się ciasno. Przydało by się większe no ale to jeszcze odlegly temat. Euphilia zaczeła parzyc caluastrea niebieska i poleciało poł glowki. zobaczymy czy się odbuduje. Problemy nadal z no3 powyzej 25ppm (salifert) a co ciekawe po4 na acroporowym poziomie 6ppb a czasami pokaze 0. Cjano uparcie tez nie daje za wygrana, mozliwe ze to przez stosunek no3:po4 ale bardziej bym wolal zbic no3 niz podwyzszac po4. Raz juz to probowałem doszedłem do 0.25ppm i wyzej nie probowalem. Liczylem na to ze jak po4 wrozsnie to pobudzi no3 do spadku jednak tak sie nie stalo. Pare dni temu wleciala alveoporka i chyba ma się dobrze. Doszla rowniez pompa dozujaca i pojemniczki diy na balinga. Przydało by sie zrobić icp bo wiaderko red sea niebieskiej przelane i nie wiem jak to ma sie do wczesniejszych wynikow na af reef salt. Acha zaczalem rowniez podac SBS. Czekam na dalszy rozwoj sytu
Historia edycji
Dawno mnie nie było wiec mala aktualizacja. Akwa jakoś się kręci i powoli robi się ciasno. Przydało by się większe no ale to jeszcze odlegly temat. Euphilia zaczeła parzyc caluastrea niebieska i poleciało poł glowki. zobaczymy czy się odbuduje. Problemy nadal z no3 powyzej 25ppm (salifert) a co ciekawe po4 na acroporowym poziomie 6ppb a czasami pokaze 0. Cjano uparcie tez nie daje za wygrana, mozliwe ze to przez stosunek no3:po4 ale bardziej bym wolal zbic no3 niz podwyzszac po4. Raz juz to probowałem doszedłem do 0.25ppm i wyzej nie probowalem. Liczylem na to ze jak po4 wrozsnie to pobudzi no3 do spadku jednak tak sie nie stalo. Pare dni temu wleciala alveoporka i chyba ma się dobrze. Doszla rowniez pompa dozujaca i pojemniczki diy na balinga. Przydało by sie zrobić icp bo wiaderko red sea niebieskiej przelane i nie wiem jak to ma sie do wczesniejszych wynikow na af reef salt. Acha zaczalem rowniez podac SBS. Czekam na dalszy rozwoj sytuacji.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.