Skocz do zawartości

Historia edycji

Sagerrak1

Sagerrak1

2 godziny temu, norbi2222 napisał:

Przy małej ilości lanego roztworu jest to rozwiązanie. Jednak przy większej ilości  (ja leję 300 ml/dobę) musiałbym stawiać 10 l bańki na trochę więcej niż tydzień. Roztwór nie jest obojętny, jednak nie przesadzałbym z jego niebezpieczeństwem. Zadbanie o podstawowe atrybuty bezpieczeństwa i nie powinno być problemu, był czas, że używałem 2M. Roztwór 40 g na litr nie udrażnia rur - przetestowałem. 

Co do ilości - racja. Ja leję 250ml 0,4M i jest to już upierdliwe, ale akwarium znacznie mniejsze.
Co do udrażniania, to trochę żart, jednak jak wrzuciłem włosów parę do roztworu 1M, to się rozpuściły, tylko nie patrzyłem w jakim czasie bo zapomniałem o eksperymencie na 4 dni.

Sagerrak1

Sagerrak1

9 minut temu, norbi2222 napisał:

Przy małej ilości lanego roztworu jest to rozwiązanie. Jednak przy większej ilości  (ja leję 300 ml/dobę) musiałbym stawiać 10 l bańki na trochę więcej niż tydzień. Roztwór nie jest obojętny, jednak nie przesadzałbym z jego niebezpieczeństwem. Zadbanie o podstawowe atrybuty bezpieczeństwa i nie powinno być problemu, był czas, że używałem 2M. Roztwór 40 g na litr nie udrażnia rur - przetestowałem. 

Co do ilości - racja. Ja leję 250ml 0,2M i jest to już upierdliwe, ale akwarium znacznie mniejsze.
Co do udrażniania, to trochę żart, jednak jak wrzuciłem włosów parę do roztworu 1M, to się rozpuściły, tylko nie patrzyłem w jakim czasie bo zapomniałem o eksperymencie na 4 dni.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.