Skocz do zawartości

Historia edycji

Arek77

Arek77

5 godzin temu, Nosaczpospolity napisał:

Zalałem akwarium 2 tygodnie temu na żywej wodzie, czy mogę wpuścić ślimaki i krewetki?

4 godziny temu, Nosaczpospolity napisał:

Bardziej mi chodzi żeby już coś tam się ruszało w akwarium.

Jeżeli startowałeś na "żywej wodzie" to już powinno coś się ruszać w akwarium. Weź latarkę i po zgaszeniu światła obejrzyj piasek i rogi w akwarium. Powinieneś zobaczyć małe pływające lub biegające stworzonka i robaki piaskowe. Gdzie niegdzie powinny się pojawić rurówki. Jeśli tego nie znajdziesz to poszukaj w okolicy osoby która ma solniczkę i poproś o trochę osadu z sumpa, czy garstkę piasku. A jak są już drobne organizmy w akwa to wrzucaj co drugi dzień ODROBINĘ (suchego to tak na czubku noża, mrożonego np oczlik, plankton - kawałek wielkości grochu) pokarmu. Jeśli skaĺa zacznie zmieniać kolor (okrzemki) to ja bym wpuścił kilka małych ślimaków. Potem rybki, proste korale  a krewetki na końcu - to dość delikatne stworzenia. Jako pierwszego korala polecam pseudogorgonię i Dunkę. 

Arek77

Arek77

5 godzin temu, Nosaczpospolity napisał:

Zalałem akwarium 2 tygodnie temu na żywej wodzie, czy mogę wpuścić ślimaki i krewetki?

4 godziny temu, Nosaczpospolity napisał:

Bardziej mi chodzi żeby już coś tam się ruszało w akwarium.

Jeżeli startowałeś na "żywej wodzie" to już powinno coś się ruszać w akwarium. Weź latarkę i po zgaszeniu światła obejrzyj piasek i rogi w akwarium. Powinieneś zobaczyć małe pływające lub biegające stworzonka i robaki piaskowe. Gdzie niegdzie powinny się pojawić rurówki. Jeśli tego nie znajdziesz to poszukaj w okolicy osoby która ma solniczkę i poproś o trochę osadu z sumpa, czy garstkę piasku. A jak są już drobne organizmy w akwa to wrzucaj co drugi dzień ODROBINĘ (suchego to tak na czubku noża, mrożonego np oczlik, plankton - kawałek wielkości grochu) pokarmu. Jeśli skaĺa zacznie zmieniać kolor (okrzemki) to ja bym wpuścił kilka małych ślimaków. Potem rybki, a krewetki na końcu - to dość delikatne stworzenia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.