Skocz do zawartości

Historia edycji

norbi2222

norbi2222

W wodzie morskiej stężenie Fe wynosi  0,01 - 0,02 mg L.

Ja zawsze na testach mam stężenie poniżej tej normy a często 0. Koralowce zielone są soczyście zielone mimo braku uzupełniania tego pierwiastka, jedynie same podmiany. To sugeruje, że nie ma potrzeby suplementacji w moim zbiorniku tego pierwiastka mimo jego niewykrywalności przez testy. Ponadto Fe łatwo przelać co może skutkować ciemnieniem koralowców i uruchomieniem glonów. Wiele organizmów wchłania Fe co skutkuje, że jest ono biologicznie dostępne dla koralowców i nie widzę potrzeby jego dodawania. Chyba, że jest duże refugium.

norbi2222

norbi2222

W wodzie morskiej stężenie Fe wynosi  0,01 - 0,02 mg L.

Ja zawsze na testach mam stężenie poniżej tej normy a często 0. Koralowce zielone są soczyście zielone mimo braku uzupełniania tego pierwiastka, same podmiany. To sugeruje, że nie ma potrzeby suplementacji w moim zbiorniku tego pierwiastka mimo jego niewykrywalności przez testy. Ponadto Fe łatwo przelać co może skutkować ciemnieniem koralowców i uruchomieniem glonów. Wiele organizmów wchłania Fe co skutkuje, że jest ono biologicznie dostępne dla koralowców i nie widzę potrzeby jego dodawania. Chyba, że jest duże refugium.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.