Skocz do zawartości

Historia edycji

pawelchgdansk

pawelchgdansk

Do napisania tego posta zainspirował mnie wpis z facebooka z redsea.

Mianowicie zauważyłem u siebie podobną przypadłość. Moje zoa mają w tym momencie bardzo długą stopę. Sytuacja taka ma miejsce od momentu zmiany oświetlenia. Wcześniej miałem 2x54 W w świetlówce plus kilka watów LED RB. Przy takiej konfiguracji praktycznie zoa nie miało stopy, można powiedzieć, że oblewały skałę. Teraz, po zmianie na Ledy 2x nowy radion w białej odmianie ustawiony na ok 40% każdy, zoasy mają bardzo długie nogi. Zbiornik mam 150 litrów wysokości 40 cm. Twierdzę, że światła jest dużo a w szczytowym momencie dnia wręcz jest bardzo jasno. Czy myślicie, że mogę mieć za mało światła? Wszystko ma przyrosty - zoa, LPS i SPS.

Zdjęcie zapożyczone ale tak to też u mnie wygląda.

zoa.jpg

pawelchgdansk

pawelchgdansk

Do napisania posta zainspirował mnie post z facebooka z redsea.

Mianowicie zauważyłem u siebie podobną przypadłość. Mianowicie moje zoa mają w tym momencie bardzo długą stopę. Sytuacja taka ma miejsce od momentu zmiany oświetlenia. Wcześniej miałem 2x54 W w świetlówce plus kilka watów LED RB. Przy takiej konfiguracji praktycznie zoa nie miało stopy, można powiedzieć, że oblewały skałę. Teraz, po zmianie na Ledy 2x nowy radion w białej odmianie ustawiony na ok 40% każdy, zoasy mają bardzo długie nogi. Zbiornik mam 150 litrów wysokości 40 cm. Twierdzę, że światła jest dużo a w szczytowym momencie dnia wręcz jest bardzo jasno.

Zdjęcie zapożyczone ale tak to też u mnie wygląda.

zoa.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.