Skocz do zawartości

Historia edycji

dla syna

dla syna

Pominę efekty wizualne, takie wykonanie wiąże się z koniecznością zastosowania innego sposobu klejenia. I nie chodzi chyba o przycięcie szyby pod kątem 45st a raczej dobrany indywidualnie do rozwartości klejony kąt. Jedna sprawa, to że koszt będzie znacznie wyższy a druga, czy znajdziesz kogoś kto to wykona. Co do czyszczenia to nie będzie problemu jeśli kąt będzie większy niż 50st pomiędzy szybami przylegającymi. Ja swojego czasu myślałem nad zbiornikiem 2,5k litrów, ale żony nie przekonałem gdyż nie chciała kolejnego remontu. Też wchodziło w grę użycie nietypowych kątów a zbiornik miał stać w dość dziwnym miejscu bo nad wkładem kominkowym z płaszczem wodnym. Chciałem, powiedzmy uzyskać nietypowy design, kiedy rafa koralowa znajdowała by się nad płomieniami (zawsze można komuś wytłumaczyć że zamiast grzałki z termostatem, wodę ogrzewam kominkiem). 

Trochę zbliżone do tego projektu 

Aquarium-surrounding-fireplace-in-living

dla syna

dla syna

Pominę efekty wizualne, takie wykonanie wiąże się z koniecznością zastosowania innego sposobu klejenia. I nie chodzi chyba o przycięcie szyby pod kątem 45st a raczej dobrany indywidualnie do rozwartości klejony kąt. Jedna sprawa, to że koszt będzie znacznie wyższy a druga, czy znajdziesz kogoś kto to wykona. Co do czyszczenia to nie będzie problemu jeśli kąt będzie większy niż 50st. Ja swojego czasu myślałem nad zbiornikiem 2,5k litrów, ale żony nie przekonałem gdyż nie chciała kolejnego remontu. Też wchodziło w grę użycie nietypowych kątów a zbiornik miał stać w dość dziwnym miejscu bo nad wkładem kominkowym z płaszczem wodnym. Chciałem powiedzmy uzyskać nietypowy design, kiedy rafa koralowa znajdowała by się nad płomieniami (zawsze można komuś wytłumaczyć że zamiast grzałki z termostatem, wodę ogrzewam kominkiem). 

Trochę zbliżone do tego projektu 

Aquarium-surrounding-fireplace-in-living

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.