Skocz do zawartości
Olek

Bezpieczny handel

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy ktoś zostal juz wykołowany czyli np ktoś kupil przez forum odpieniacz i przyszła paczka za pobraniem ( o wpłacie na konto nie wspominam)Jak otworzył paczke tosie okazało że kupił kamyki. Jeśli ktos kogoś tak zrobił to czy został wywalony z forum, pytam bo może będę coś kupował:)

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

Olek , to pytanie tez sobie ciagle zadaje i chyba jednak powiem Ci ze , wole kupic nowa rzecz w sklepie z gwarancia , zeby niebylo pozniej rozczarowan:) Nie musza to byc odrazu kamyki zamiaast odpieniacza ,ale rzecz moze byc uszkodzona , nie koniecznie z winy poczty :) wiec jak to mowia tanie mieso jedza psy , mysle ze chyba wielu z was niestac na to zeby kupowac jedna i ta sama rzecz dwa razy , wiec chyba lepiej kupic raz a dobra , nowa i z gwarancja , mowie wam juz sie tez przekonalem . (Co innego , jak sie ta rzecz najpierw ogladnie )

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się zdarzyło - kupiłem od kolegi z forum dostałem w kartonach faktycznie kamyki - 100 kg skały w bardzo dobrej kondycji! :):):) To był żart a kolegą jest Pan Przemek z Reefshop/Um-um :) Jak zawsze trzeba być ostrożnym przy tego rodzaju zakupach ale nic Ci nie grozi jak zdecydujesz się na zakup w w/w sklepach. Ja przedpłacałem duże sumy i nie drżałem o efekt tranzakcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

hehe:D tam to akurat mogles byc spokojny .

pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok chyba popieram twoje zdanie Zbyszku36

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

wiesz , trzeba byc poprostu ostroznym i chyba raczej kota w worku sie nie kupuje .

<<wtedy nie bedzie rozczarowan :D ja to sobie powtarzam ciagle , dosyc !

rozczarowan k...... :) nie powiem ze sie nie trafiaja uczciwi ludzie :) aber sicher ist sicher :) szukam w sklepach taniej , albo skladam sam.

Przy budowie tego akwarium nie popelnilem jeszcze ani jednego bledu jak do tej pory , po co mam byc sam na siebie zly ?

pozdr....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do mnie ostatnio przyszla paczka az ze Szwajcarii, i kamieni w srodku nie bylo :D

no ale za ta cene... :D

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

hehe spokojnie , jakby trzeba bylo za wieksza cene to tez by doszlo:)

pozdr....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

olek-jesli kupujesz od stalego bywalca tego forum to jego opinia tutaj jest pewna gwarancja; poza tym istnieje mozliwosc zamowienia paczki "za pobraniem" i sprawdzenia/otwarcia na poczcie lub przy listonoszu; jesli zawartosc nie jest zgodna ze specyfikacja zawartosci to po prostu nie przyjmujesz paczki i nic nie placisz, to chyba wystarczajace zabezpieczenie?

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

to chyba w Polsce tak jest ze sobie mozesz rozerwac paczke przy listonoszu:)

Dopoki za nia nie zaplacisz to nie masz jej prawa dotknac , a jak zaplacisz to mozesz wtedy pisac podania do sw.Pietra , kogo to obchodzi podejrzewam w takim kraju ?, gdzie wiekszosc wiadomo co robi :D

Nom , i po odebraniu takiej paczki z kamieniami zamiast odpieniacza to wiadomo co pozostaje , zagazowac goscia:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coz, mozliwe, tylko nie mow tego na poczcie, na ktorej ja odbieram przesylki za pobraniem, bo juz mi nie pozwola ich otwierac przed zaplaceniem:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś wam opowiem.

Pamiętam jak kupowałem akwarium (sump), to sobie wymyśliłem, że sciągnę je z firmy X z gór (kilkaset km ode mnie). Zamówiłem, dogadałem się na wszystkie szczegóły i w końcu przyszło. Przysłał je kurier, a ja uparłem się, że nie zapłacę za nie dopuki go nie zobaczę (wydawało mi się to logiczne). I tu pierwsza niepodzianka. Kurier stwierdził, że on nie może wydać paczki bez załatwienia formalności (czytaj : kasa na stół!), na szczęście był normalny i komisyjnie otworzyliśmy paczkę u mnie w domu. Okazało się pęknięte! W pierwszej chwili się uparłem, że nie odbiorę paczki tak jak bym jej nie widział, ale przecież je rozpakowałem, no bo przecież musiałem sprawdzić, choć nie powinienem. Jestem pewien, że akwarium zostało nadane całe, ale pękło podczas transportu, więc teoretycznie nie było sensu zwracać do producenta, bo nie miałem podstaw, a poza tym kto miałby zapłacić koszty transportu zwrotnego!? Z drugiej strony co mi po pękinętym akwarium?

W końcu musiałem i tak za nie zapłacić, paczkę reklamować u kuriera i zwrócić na swój koszt do producenta z prośbą o naprawę. Reklamacja u kuriera toczy się chyba ponad rok. Na szczęście choć wykonawaca wymienił mi uszkodzoną szybę gratis. Normalnie kołomyja! Na szczęście mam to już za sobą.

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

@ martinnew:D;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

A ja wlasnie odebralem paczke z Polski od Slavety , pierwszy wyslal bez forsy (nawet tak niechialem ) Co do tego czlowieka to mozna byc pewnym , wpisuje go na liste ludzi uczciwych , pompki sa ok:) thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze gdzies bedziemy wypisywac ludzi godnych zaufania, od ktorych kupowaliscie i bylo ok

tylko nie wiem czy mozna takie listy robic :D

no i czy ktos nie bedize mial nic przeciwko

akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie listy sa na Allegro...

A otwieranie przesylek przed ich odebraniem nie przechodzi, przynajmniej mnei nigdy sie nie udalo

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

podobnie jest w " Ebay "- wlasnie takie listy , oprocz tego kazdy opisuej w jakim stanie byl towar , podziekowania itd...:D mysle ze to dobry pomysl.

pozdr....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli bylaby to lista osob uczciwych to osoba tam umieszczona powinna byc dumna, wiec i nie bedzie miala nic przeciwko

@Marx - w takim razie, moja umiejetnosc przekonania Pan na poczcie zwalam na moj urok osobisty8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

tak sobie tlumacz :D kiedys klikalem przez kompa z taka dziewczyna chyba z pol roku a na koniec sie okazalo ze to stara oblesna cyganka bez zebow ze zrogowacialymi pietami:D ihhihihih

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesylki pocztowej oczywiscie nie otworzysz przed zaplaceniem, zwyklej kurierskiej rowniez. Zbyt mala cena uslugi. Ale przychodzi do mnie towar gdzie kurier ma placone za to by zliczyl go zgodnie z faktura. Oczywiscie ze robi focha (zawsze im sie spieszy) ale ma za to dodatkowa kase wiec laski nie robi.

Taka przesylke mozna zamowic w firmie kurierskiej.

Generalna zasada jest taka jesli jest faktura na zewnatrz to gosc musi ja zabrac podpisana z powrotem wiec towar musi byc sprawdzony. Jesli faktura jest w kartonie to pewnie nie musi i ma gdzies co jest w srodku.

@alex " Kurier stwierdził, że on nie może wydać paczki bez załatwienia formalności (czytaj : kasa na stół!), na szczęście był normalny i komisyjnie otworzyliśmy paczkę u mnie w domu."

Nie ma co sie dziwic ze nie chcial za taki numer powinien wyleciec z pracy. On (firma) odpowiada za opakowanie przesylki. Jesli przychodzi uszkodzona masz prawo zobaczyc czy jest wszystko w srodku i ewentualnie spisac protokol brakow (uszkodzen).

MM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość klubowicz

A co macie do powiedzenia na temat wypisywania przez sklepy internetowe oferujące zwierzęta bzdur !? Ostatnio chciałem z jedną z takich firm z Płocka, mających piękną stronę pohandlować i zakończyło się to ostrą wymianą zdań! Lekceważenie klienta totalne, na trzy moje e-mail"e jedna wulgarna odpowiedż!!! Dla zainteresowanych moge podać adres tego sklepu e-mail"em . Omijajcie go!!!! Ceny prezentowane przez ten sklep nie szły w parze z kulturalną obsługą klienta!!!!!!!!

POZDRAWIAM PAWEŁ K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

Hej Pawel.

Prosze podaj :Dz.tscharner@hispeed.ch

Ps; Ja juz takie sklepy u siebie olewam dawno , nie oni nas tyko my ich rozumu nauczymy:) albo poprostu straca wszystkich klientow pomalu , jak sie nienaucza , prosta sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawaj nazwę na forum. Wkońcu po to ono także powstało. Po prostu opisz jak zostałeś potraktowany tu i tu. Będziesz kryty a wnioski wyciągniemy sami.

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość klubowicz

Pytasz poważnie czy chcesz coś przez to powiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.