Skocz do zawartości

Historia edycji

MaciOS

MaciOS

WITAM

Minął już rok po przeprowadzce na nowe mieszkanie i czas najwyższy na powrót do akwarystyki :-) 

Dzisiaj trochę pogłówkowałem i znalazłem odpowiednie miejsce na swój nowy zbiornik, najważniejsze że żona zaakceptowała ;-) [ widziała że kiedyś nadejdzie ten dzień w którym będzie musiała się z tym zmierzyć ;-) ]

...więc taka oto komoda o długości 180cm:

ZNo7ujO.jpg

...pójdzie w inne miejsce:

yXHOUhn.jpg

... taka mała symulacja [ wspomogłem się krzesłami ;-) ]

zauEbZL.jpg

QgmmHa1.jpg

nasze wnioski:

przy 150x60x50 nic nie trzeba przerabiać i nawet jakaś donica z kwiatem wejdzie przy progu wejściowym do salonu, przy 180x50x50 trzeba przesunąć włącznik światła na korytarz.

( pozostaje jeszcze kwestia oświetlenia, filtracji, cyrkulacji itp )

Pewnie niektórzy napiszą żeby robić 180x60x50 (55) ale boję się już trochę wagi tego litrażu ( podłoga: deska sosonowa na legarach )

obsada: 'standard' z "żółtkiem" i Paracanthurus Hepatus jako największą rybą + stado Anthiasów stąd też trochę dylemat z długością akwarium.

Wszelkie porady mile widziane :-)

MaciOS

MaciOS

WITAM

Minął już rok po przeprowadzce na nowe mieszkanie i czas najwyższy na powrót do akwarystyki :-) 

Dzisiaj trochę pogłówkowałem i znalazłem odpowiednie miejsce na swój nowy zbiornik, najważniejsze że żona zaakceptowała ;-) [ widziała że kiedyś nadejdzie ten dzień w którym będzie musiała się z tym zmierzyć ;-) ]

...więc taka oto komoda o długości 180cm:

zauEbZL.jpg

...pójdzie w inne miejsce:

yXHOUhn.jpg

... taka mała symulacja [ wspomogłem się krzesłami ;-) ]

zauEbZL.jpg

QgmmHa1.jpg

nasze wnioski:

przy 150x60x50 nic nie trzeba przerabiać i nawet jakaś donica z kwiatem wejdzie przy progu wejściowym do salonu, przy 180x50x50 trzeba przesunąć włącznik światła na korytarz.

( pozostaje jeszcze kwestia oświetlenia, filtracji, cyrkulacji itp )

Pewnie niektórzy napiszą żeby robić 180x60x50 (55) ale boję się już trochę wagi tego litrażu ( podłoga: deska sosonowa na legarach )

obsada: 'standard' z "żółtkiem" i Paracanthurus Hepatus jako największą rybą + stado Anthiasów stąd też trochę dylemat z długością akwarium.

Wszelkie porady mile widziane :-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.