Skocz do zawartości

Historia edycji

SHARK_2

SHARK_2

W dniu 24.02.2023 o 13:21, chris_ek napisał:

A to jest płyta od iCona czy Twój wyrób bo się pogubiłem (myślałem w ogóle że to atlantik V4) bo chyba inne diody świecą na kanałach niż w specyfikacji?

A wracając do pierwszego pytania to zobaczę diody UV na zdjęciu telefonem czy też trzeba sprawdzać za pomocą takiej przetwornicy?

Ta z ostatnich wpisów to Orphek Atlantik V4 - samo PCB jest dokładnie takie samo w Atlantiku i iConie. W iConie zastosowano inną kolorystykę ledów i układ kanałów. 

spacer.png

Jak widzisz po zdjęciach to widać świecące ledy mimo, że to zakres UV.

W dniu 24.02.2023 o 13:43, katani napisał:

Czekam na to, jak korale pod tym będą rosnąć. liczyłeś, ile taka lampa w całości kosztuje?

Ja też :p 

A tak na prawdę, to muszę jeszcze powalczyć nad stabilizacją parametrów wody i regularnością podmian (niestety to u mnie jeszcze kuleje). Dopiero wtedy będzie zauważalny jakiś sensowny przyrost - o ilość dostępnego światła się już nie martwię. Kupiłem też Seneye i jak tylko wydrukuję uchwyt to porobię pomiary jak ten mój wyrób świeci. Co do kwoty to liczyłem ale nie napiszę tu bo jeszcze żona przeczyta :p - PW

SHARK_2

SHARK_2

W dniu 24.02.2023 o 13:21, chris_ek napisał:

A to jest płyta od iCona czy Twój wyrób bo się pogubiłem (myślałem w ogóle że to atlantik V4) bo chyba inne diody świecą na kanałach niż w specyfikacji?

A wracając do pierwszego pytania to zobaczę diody UV na zdjęciu telefonem czy też trzeba sprawdzać za pomocą takiej przetwornicy?

Ta z ostatnich wpisów to Orphek Atlantik V4 - samo PCB jest dokładnie takie samo w Atlantiku i iConie. W iConie zastosowano ina kolorystykę ledów. 

spacer.png

W dniu 24.02.2023 o 13:43, katani napisał:

Czekam na to, jak korale pod tym będą rosnąć. liczyłeś, ile taka lampa w całości kosztuje?

A tak na prawdę, to muszę jeszcze powalczyć nad stabilizacją parametrów wody i regularnością podmian (niestety to u mnie jeszcze kuleje). Dopiero wtedy będzie zauważalny jakiś sensowny przyrost - o ilość dostępnego światła się już nie martwię. Kupiłem też Seneye i jak tylko wydrukuję uchwyt to porobię pomiary jak ten mój wyrób świeci. Co do kwoty to liczyłem ale nie napiszę tu bo jeszcze żona przeczyta :p - PW

SHARK_2

SHARK_2

19 minut temu, chris_ek napisał:

Ta z ostatnich wpisów to Orphek Atlantik V4 - samo PCB jest dokładnie takie samo w Atlantyku i iConie. W iConie zastosowano ina kolorystykę ledów. 

spacer.png

3 minuty temu, katani napisał:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.