19 minut temu, erda napisał:Po raz trzeci mi coś wmawiasz i oczywiście po raz trzeci nie masz racji i ty mi nie będziesz wmawiał co ja rozumie przez demokrację O.K .Pokaż mi gdzie ja napisałem o mediach niezależnych , jeżeli chcesz to moge ci podać media niezależne ale od rządu na stan obecny .W polityce to jest to dzieło Karnowskiego tego co pisał wszystkie te bzdury o smolensku ? którego żona została zatrudniona w TVP ? O widzę że wp tak ja gw to jednak nasze solidne narodowe media .Nie odpowiedziałeś mi dlaczego w mediach rządowych nic nie mówią o defraudacji przekrętach pisu .
Tytuły kolego, tytuły - które to media według Ciebie są niezależne - a dalej możemy podyskutować Przez połowę tego wątku przewija się, że nie ma niezależnych mediów. Dla mnie im wiecej zrodel tym lepiej, bylem w stanie przeczytać co piszą po obydwu stronach barykady, obejrzec i TV Trwam i posluchac co ta mowia, obejrzec tvn24 by posluchac co tam mowia i wyrobic sobie wlasne zdanie. A to zdanie jest proste - od 89 roku w Polsce nic sie nie zmieniło. Za komuny były puste pólki ale ludzie mieli pieniądze, teraz półki są pełne ale ludzie nie mają pieniędzy. Za to jest pięknie i kolorowo. Poza bywalcami u Sowy, a w zasadzie całej kasty politycznej która od 30 lat wymienia się na stołkach
Dlaczego w mediach narodowych nie mówią o defraudacjach PISu ? Serio nie wiesz ? Z takiego samego powodu dla których o tym, że Rzepliński pisał ustawę nie mówiono w TVN, a raczej mówiono ale tłumaczono to konsultacjami. Teraz media rządowe popierają PIS bo jest u władzy. Dziwisz się serio, że gadają dobrze o rządzie ? Ja nie. Za czasów PO pieprzyli o dobrobycie za czasów PO - czego Ty już nie pamietasz.
A teraz odpowiedz - czy jak się władza zmieni to TVP będzie dalej popierało PIS ? A kogo będzie popierało TVN ? PIS ?
Czekam na odpowiedź.
Żeby nie rozmydlać odpowiedz - krótko tak/nie.
1) Czy po zmianie władzy TVP będzie dalej popierać PIS
2) Czy po zmianie władzy TVN będzie dla odmiany popierać PIS
I dłuższe pytanie.
3) Które media według Ciebie są niezależne To retoryczne pytanie - ale na prawdę chciałbym poznać Twoje zdanie.
13 minut temu, Beti napisał:Dalam Ci przykład co PiS obiecuje, a czego nie robi, a nie kto zaczął dawać kredyty w frankach.
Beti - PIS akurat jest jedyną partią, która spełnila zdecydowanie najwięcej obietnic wyborcze - i dlatego wygrała po raz drugi. Mimo, że to nie moi idole --- to nie da się obok tego przejść obojętnie. Pytanie czemu kompletnie nie rusza Cię - że Twoi idole nie spełnili ŻADNEJ wyborczej obietnicy
A czepiasz się, że PIS nie pomógł frankowiczom. Wierzysz, że jak PO dojdzie do wladzy to pomoże ? ? ?
8 lat jak rządzili nie pomogli a teraz nagle filantropi z nich wyjdą
O losie, jaki ten naród naiwny.
Przy tak marnej opozycji - w 2023 roku PIS też wygra wybory - jak nie będzie realnego programu dla Polski. Sorry - likwidacja TVP Info to nie jest coś co mnie interesuje. Ja bym chciał by podniesiono kwotę wolna od podatku, by zmniejszono ZUS, by w końcu służba zdrowia działała tak jak trzeba itd itd .... nie jakieś pierdolety w spotach o których po wygranych wyborach się zapomina tylko realne dzialanie. Byśmy nie byli parobkami zachodu i byśmy w końcu byli wolni. Ale moje dzieci umrą - zanim Polska będzie wolna - o ile kiedykolwiek to nastąpi.
Pokazałem w tym wątku patologię PO/KO ale Ty nadal chcesz na nich głosować I żeby było jasno - wcale to nie oznacza by głosować na PIS ! Nie mniej - mam ubaw pokazując jak bardzo zacietrzewione osoby mylą się. Te po stronie PIS też - choć tych akurat w tym wątku jak na lekarstwo