6 godzin temu, =Fresz= napisał:No dokładnie fikcja i sterowanie wynikami. W weekend grupa ludzi się bawiła, niewielki procent całego narodu w Zakopanem, a już w poniedziałek/wtorek wzrost zakażeń haha bidoki nie zdążyli się jeszcze dobrze zarazić, a już ministerki wyją i straszą wzrostem zakażeń hehe komedia
@=Fresz= tak tak, bo to im jest na reke. Dzieki temu wygraja wybory. Nie mam TV - kto z imienienia i nazwiska powiedzial, ze poniedzialkowy wzrost to wynik zabawy w Zakopanem ? Bo googlam, googlam i jedynie Ty mi wyskakujesz póki co jako autor tych słów
4 godziny temu, chmieles2 napisał:Ad. 1 - prawo własności jest święte jak prawo do życia Ze swoimi pieniędzmi możesz robić co zechcesz ale cudze jest cudze. Na pewno filantropią nie jest zapłacenie wyższych podatków. Tak to już jest, że różnica między rządem najgorszym i najlepszym jest taka czy zmarnuje 99 czy "jedynie" 95% tego co dostanie. Im w budżecie mniej pieniędzy tym dla obywateli i gospodarki lepiej.
Problem w tym, że to są nasze pieniądze - tyle, że mechanizmami księgowymi wyprowadzone poza terytorium PL. Znasz jakieś Państwo gdzie nie ma podatków ? ZEA ? No kurde nie mamy takich pokładów ropy. A nawet jeśli to nie wiem czy polski naród by polubił takie rozwiązanie bo tam 50% podatek na alkohol jest Sorry, żyjemy w takim systemie walutowym i można sobie gdybać i marzyć - ale później trzeba wrócić na Ziemię.
Do całego Ad3, Ad4, Ad5 - - dziwne jest to, że jak PIS rządził to zyski były, PO rządziło zysków nie było, PIS rzadzi zyski są. Oczywiście wina PIS Przypomnę tylko, że po 3 latach był problem ale .....rzadzili jeszcze 5 kolejnych lat I dalej była kicha. No ale wszystko wina PISu Dzwinym trafem jak zmienia sie ekipa nagle zaczynaja sie zyski - dla odmiany to zasluga PO Sorry ale ja na ta demagogie sie nie nabiorę. Z czym sie zgodze to faktycznie lecac np. ATR czulem sie jakbym lecial latajacym PKSem z Podlasia A Nowak ? Widać nie pamiętasz Polskiego Holdingu Lotniczego ?
4 godziny temu, chmieles2 napisał:Może byłoby gorzej ale tak to jest, że choroba się pojawiła i shit-happens. Kto ma zachorować i umrzeć ten ma pecha.
Kup sobie wyspę i wtedy możesz zapomnieć, że zyjesz wsrod spoleczenstwa i innych ludzi. I wtedy możesz sobie warunki stawiać dowolne. Dla mnie życie ludzkie jest ważniejsze niż garść srebników. Ale każdy ma prawo do swoich pogladów. Są i tacy co lubią po trupach do celu.