Godzinę temu, chmieles2 napisał:Ale można głosować na tych co zamiast rozdawać socjal (nawet wszystkim) zainwestują te pieniądze np w autostrady, które budują się jak krew z nosa
Rotfl Te płatne np. Kulczyka ? No teraz to mnie rozśmieszyłeś - dzieki za autostradę wybudowaną z moich podatków, na których bogaci się Kulczyk. Do Szczecina i z powrotem - samych opłat 160zl z czego do GDDKIA trafiało 20zl Jednak jesteś filantropem
Godzinę temu, chmieles2 napisał:Większej bredni to jeszcze nie powiedziałeś. Spośród wszystkich umów o świadczenie pracy najbardziej śmieciową jest umowa o pracę. Najgorszą tak dla pracodawcy jak i przede wszystkim pracownika.
Znasz w obecnie istniejącym porządku prawnym inną ? Ty cały czas bujasz w oblokach.
Godzinę temu, chmieles2 napisał:Więc zamiast poczekać 2 lata i wpompować kasę w Modlin by naprawić co schrzaniono lepiej wpompować jeszcze więcej w Radom? Dobre
Tylko, że wszystkie analizy wskazały - że taniej jest wpompować kasę w Radom. Przynajmniej według tego raportu firmy Arup. Miej pretensję do nich, że Modlin według nich jest nieopłacalny
https://www.fly4free.pl/lotnisko-w-radomiu-rosnie-jak-na-drozdzach-mamy-zdjecia-obiekt-robi-wrazenie/
Godzinę temu, chmieles2 napisał:To jest śmiech proponować by ludzie nawet na lot na wakacje mieli jechać godzinę.
Polacy i z Frankfurtu latają i dojeżdżają tam PolskimBusem (nie pamiętam kto ich wykupił). Skończ waść już z tą demagogią.
Godzinę temu, chmieles2 napisał:Mamy XXI wiek i gospodarkę rynkową nie komunę i mieszkania z przydziału. Mieszkanie to produkt jak każdy inny. Kupiłeś kiepski to reklamuj albo z nim się męcz
Zgoda w 100%, tylko niestety to mieszkańcy i developerzy mają większe pole przebicia teraz
Godzinę temu, chmieles2 napisał:Marginalizuję? Nie, ale jak coś przeszkadza tylko najupierdliwszej grupie 5% mieszkańców to nie rozumiem czemu pozostałe 95% ma się do nich naginać
Jak znajdę wrzucę materiał jak ludzie młodzi narzekają na sąsiedztwo lotniska to zapodam, na razie mam 1% baterii wiec zaraz mnie odetnie
47 minut temu, JerzyB napisał:Ta dyskusja nigdy się nie skończy bo przecież @VDR musi mieć rację .
@JerzyB hahahahaha - ta dyskusja już sie konczy - bo argumenty adwersarzowi sie koncza i pisze banialuki a co wazniejsze tematy juz pominal - jak np. zysk Modlina przy 3 mln pasazerow, jak statystyki ilu sebixow pobeiera 500+. Teraz znów wracamy do ogólników i demagogi
43 minuty temu, =Fresz= napisał:Skąd ja to znam haha
Podejrzewam, że z Tanzanii
Godzinę temu, chmieles2 napisał:I nie kosztem Warszawy.
Ach Tu Cie boli Ale Warszawa to nie pępek Polski. Pamiętaj o tym. Lotnisko nie jest budowane za warszawskie pieniądze. W sumie to rozdział Warszawy od Mazowsza by się przydał