13 godzin temu, chmieles2 napisał:Kulczyk nie dostał kasy na autostradę - dostał ziemię na której wybudował drogę. Po upływie koncesji cała trasa będzie własnością państwa. Klasyczne PPP
ROTFL I zrobił to całkowicie za darmo Boże, ale Ty naiwniak jesteś. Zreszta wrzuciłem Ci informację o tym kto spłaca te jego kredyty ale jak widać nie zrozumiałeś tego co Ci nawet na fioletowo wytłuściłem. Wierz dalej, ze Kulczyk jest filantropem i zbudował dla Polaków autostradę za frajer
13 godzin temu, chmieles2 napisał:Ty serio wierzysz, ze coś z ZUS dostaniesz czy się upiłeś? Daj namiar na dilera
Hahahahaha, i znowu ucieczka w nibylandię i gdybanie. ZUS jest i system emerytalny taki albo inny będzie istniał. Z całą pewnością ten z umową na pracę dostanie więcej od tego co był na b2b. I to jest oczywista oczywistość. Namiary na dillera przecież znasz, tylko bierz połowę bo za bardzo oderwany od rzeczywistości jesteś.
8 godzin temu, JerzyB napisał:Na b2b możesz sobie wliczyć w koszty wiele rzeczy codziennego użytku, to jest najlepsza forma zatrudnienia.
Czekałem na ten argument. Najgłupsza rzecz jaką słyszałem. Możesz wliczyć sobie w koszty tylko to co jest potrzebne do działania firmy. Poza paliwem w zasadzie reszta rzeczy musi być zgodna z profilem firmy. Choć i to uwalili na bodajze 50% (nie dbam o to kompletnie, to problem mojej ksiegowej) jesli nie masz typowego auta firmowego. Oczywiscie mozna kreatywna ksiegowosc uprawiac. Ale mowiąc wprost okradasz wtedy Państwo czyli podatników A tu niczym się nie roznisz od tych ktorzy placa podatki w rajach podatkowych
Po drugie będąc na umowę o pracę, gdzie pracodawca płaci Twoje składki ZUS, prowadząc firmę opłacasz tylko zdrowotne I mozesz sobie te koszty dalej wrzucic na dzialalnosc, przy skladkach oplaconych przez Twojego pracodawce
13 godzin temu, chmieles2 napisał:Srebrniki? A o co chodzi w pracy jak nie o to by zarabiać jak najwięcej? Trzeba być upośledzonym by chcieć powierzać dowolne pieniądze państwu czytaj płacić ZUS
Trzeba być upośledzonym by zarabianie jak najwięcej pieniedzy było celem życia. Ja mam jednak inne priorytety. Ja nie żyję by pracować za jak największe pieniądze i dlatego kompletnie mnie nie rozumiesz Nie zaglądam w kieszenie innych ludzi i nie zazdroszczę, żę mają więcej niż ja - więc nie muszę brać udzialu w wyścigu szczurów dla mamony.
Czyli Ty ZUSu nie płacisz ? Czekasz na kolejna abolicję ? Chcieć a musieć to dwa słowa o całkiem odmiennym znaczeniu. Musisz zejść na Ziemię bo jak jestes na b2b to ZUS 1380 bez chorobowego co miesiac do kasy Państwa oddajesz.
13 godzin temu, chmieles2 napisał:Jeśli pracodawca daje Ci 8 netto na b2b to na umowie o pracę netto będziesz mieć 6,5.
Hahahaa. Zmień na uczciwego pracodawcę by mieć na umowie o pracę 8 netto za tą samą pracę. On ma 560mln zysku netto dla przykładu jak Polsat Zbiednieje jak Ci da prawda ? Ale Ty się dajesz dymać za srebrniki bo dostałeś teoretycznie więcej
Jesli chcesz wyjść na 8zl netto to Twój pracodawca powinien Ci dać na ZUS 1380zl bez chorobowego, dorzucic 23% VAT, 17% podatku i jeszcze księgową jeśli nie prowadzisz samemu księgowości I jeszcze co roku powinieneś negocjować umowę bo ZUS rośnie rok w rok. Tymczasem z reguły pracodawca daje Ci troszkę więcej by zaślepić Ci oczy srebrnikami i te wszystkie koszty przerzuca na Ciebie Podatek, ZUS i ksiegową Inflacja rośnie, koszta rosną a Ty zostajesz na tej samej umowie przez np. 5 lat Ale gęba szczęśliwa bo jesteś "byznesmen". A na emeryturze do MOPSu po socjal
13 godzin temu, chmieles2 napisał:Żyj we własnej utopii, w której jesteś odosobniony. Socjal jest zbrodnią przeciw ludzkości, a jak myślisz inaczej to płać na to sam
Ja żyję w Polsce a nie w nibylandzie według przepisów, które chciałbyś by istniały. Jak na razie ZUS płacisz, podatki płacisz, pracodawca Cie okrada i nic z tym nie jesteś w stanie zrobić. Zdążysz się zestarzeć a te Twoje utopijne widzenie świata się nie zrealizuje. Ale zawsze można przeżyć życie w oparach absurdu. W końcu mamy demokrację i każdy może wszystko
13 godzin temu, chmieles2 napisał:Oszołomstwo tak, ale zrównywanie ich ze sobą jest niedorzeczne i bardzo wygodne dla POPiSu. Zandberg to komunista i wyznawca Trockiego, natomiast Korwin mówi tak, że każdy puka się w głowę ale w wielu tematach ma rację, podobnie Braun. Choć bilans jest we wszystkich przypadkach absurdalny
Nie lubię się rozdrabniać. Korwin już miał UE zniszczyć - jak tam mu to idzie ? Braun ? Jezus ze Świebodzina stałby w każdym mieście. Musisz zrozumieć, że są ludzie którzy uważają, że cała ta Wiejska to jest jedna wielka pomyłka i nie ma na horyzoncie żadnej partii, która by była godna by mną rządzić. Nie widzę na obecną chwilę swojego przedstawiciela w tym całym oszołomstwie. Ale Ty jakiegoś bożka musisz mieć.
13 godzin temu, chmieles2 napisał:Co PiS zrobił dobrze? Wskaż choć 1 przykład.
Załatał dziurę w VAT. Minimalna stawka godzinowa. Podwyżka płacy minimalnej. Wystarczy ? Oczywiście to ostatnie to dla Ciebie będzie zle .. bo według Ciebie powinniśmy za miskę ryżu zapier.....ć
13 godzin temu, chmieles2 napisał:Coś takiego zaproponowałem? Modlin już istnieje czy ci się to podoba czy nie. Nie tylko lotnisko ale cała reszta wokół niej. Nie wiem czy taniej jest inwestować w to co jest czy wybudować nowe lotnisko
Ale wiesz, że Modlin też należałoby w zasadzie zbudować od nowa ? Pas w Modlinie w zasadzie nadaje się do generalnego remontu. Trzeba by go zbudować od nowa albo wybudować nowy pas. Lotnisko w Radomiu istnieje od 1932 roku, Modlin to również wojskowe lotnisko. Tak na prawdę w Radomiu w zasadzie cała reszta też była. Modlin w zasadzie tak na prawdę trzeba by było wybudować od nowa bo nie zrobionego tego nascie lat temu, tylko ze wzgledu by go odpalic przed Radomiem. I to się teraz mści. A do tego ten chory układ własnościowy. Lotnisko w Radomiu bedzie tylko i wyłącznie PPL. Można by go rozbudowywać bo miejsca i terenu zielonego na samym lotnisku w cholerę ale wyliczono, że taniej będzie postawic nowy terminal i wydłużyć pas - chociaż drugi obok też bez problemu by się zmieścił. W zasadzie to już w 2012 roku Modlin po tym jak zamknięto lotnisko, ze względu na pas zagrażający bezpieczeństwu operacji, powinno ogłosić upadłość a nie podpisywać umowę, która spowodowała, że nasze podatki poszły w zasilenie kieszeni O'Learego. WizzAir już na Modlin nie wrócił. Pytałem dlaczego ale nawet nie raczyłeś odpowiedzieć. Ty ciągle nie rozumiesz, że Modlin jako lotnisko NIGDY nie zarobiło na siebie mimo, że nawet odprawiało 3 mln pasażerów rocznie. A wrzucono w cały ten projekt znacznie wiecej kasy niż w ten Radom. Przyzwyczajaj się do jeżdzenia do Szczecina by gdzieś polecieć
13 godzin temu, chmieles2 napisał:Przejścia pod ZT? Byłeś w nich kiedyś? Powiedz mi gdzie one istnieją
W ZT ? Niestety zdarzyło się, chociaż nadal to dla mnie trauma Najlepsze jest to najwyższe piętro - tam widać zdrowe odżywianie Warszawy Hahahah, chcesz powiedzieć ze z DC nie da się przejść już na ZT ? Może, żle się wyraziłem - bo nie pod samym ZT - a prowadzące do ZT. W zasadzie żadna różnica, bo wszechobecny zapach szczyn jest dopasowany do nazwy Zlote Tarasy, w końcu piękna nazwa dla tej dużej warszawskiej toalety w Centrum. Przejście z LIM do HardRock Cafe zawsze wybierałem góra, żeby nie wdychać tego smrodu i by mi oczy od tego amoniaku nie łzawiły Chociaż wtedy dobijały mnie spaliny. Z deszczu pod rynnę jak to mówią. W Warszawie jak teraz jestem, to staram się z tego brudnego, zasyfionego miasta jak najszybciej wyjechać bo szkoda mi zdrowia na ten wszechobecny smog.
13 godzin temu, chmieles2 napisał:Zabierają was po drodze blablacarem. Jechałeś kiedyś do Krakowa z Warszawy zanim zbudowali s7? Droga się za Radomiem zwężała, a ruch spadał
Nas ? Blablacarem raz jechałem. Jak mi się dzień przed zlotem we Wdzydzach turbina w aucie rozwalila i trzeba bylo szybko sie do Łodzi dostac, by mnie Jacek odebral i bym na zlot jako tako mógł się dostać Zanim wybudowali S7 to do Warszawy była tak samo jedna jezdnia jak, za Radomiem drogi kolego Ale widać, ze kompletnie nie masz pojęcia jak to wyglądało zanim wybudowano S7 Pomijając, że Radom i ulica Kielecka ciagle byl zakorkowany przez warszawiakow jadących postać z nartami przy Kasprowym i Szymoszkowej :D, sloikow z Kielc, wojewodztwa swietokrzyskiego i małopolskiego W zasadzie to budowa odcinków w kierunku Warszawy jako tako usprawniła ruch - chociaż Warszawa Grójec to nie dopiero obecnie budują ? A na Kraków to z Radomia aż do Jedrzejowa leci się ekspresówą Ale wiesz priorytety
8 godzin temu, JerzyB napisał:@chmieles2 Dziękuje , że jesteś . @VDR To człowiek , który zawsze musi mieć rację , szkoda dyskusji z nim .
Rację ? Ja tylko zbijam te Wasze durne ogólniki argumentami I z uśmiechem na ustach patrzę jak się z zacietrzewieniem uzewnętrzniacie. Lubie pokazac hipokryzje w Waszym rozumowaniu
Nie pytaj o bełkotu logikę
Jest celem samym w sobie, mówię poważnie
Szmer i okrzyki dla oszustwa ludności
W imię równości, w imię wolności
W jaki sposób się wzbogacić i swoją rodzinę
Ja jestem ustawodawcą i poniekąd rządzę
Rządzić chcę za coraz większe pieniądze
Jestem tu siedzący i ty mnie wybrałeś
Nawet jeśli nie głosowałeś
I myślę, że w końcu wszystko zrozumiesz
Że chcesz, czy nie chcesz, ale mnie utrzymujesz
Polecam kolejny utwór Kazika: