9 godzin temu, Czubais napisał:No i to jest wlasnie nasz problem (tego forum) - czy to jest to hobby, czy jakas rywalizacja o nje wiadomo co...? Lepiej niech kilka osob wywali baniaki swoimi eksperymentami - niz podzielic sie doswiadczeniem. My naród - nie umiemy pracowac zespolowo - jestesmy introwertycznymi indywidualistami i tyle w temacie...
A to złe firmy i osoby prywatne, które zainwestowały swój czas a i nierzadko pieniądze na zrobienie takowych mieszanek, a teraz nie chcą się podzielić gotowcem. Powinni przecież podzielić się doświadczeniem w imię wzajemnej pomocy bo ja - janusz biznesu - chcę zaoszczędzić parę złotych (chociaż z tym może być różnie) zamiast kupić gotowe mieszanki i dozować według instrukcji. Dejcie mi wszystko na gotowo bo ja chce tu i teraz, już, natychmiast wy indywidualiści wy.
A teraz na poważnie - jak Cię tak boli brak współpracy to rusz cztery litery i poszukaj, dowiedz się, zrób, przetestuj, a potem opisz wszystko dokładnie i daj gotowy przepis - za darmo. W imię pomocy innym hobbystom. Ewentualnie poszukaj osób chętnych do współpracy. Bo póki co to wylewasz swoje żale bo nikt Ci nic na gotowo nie daje...
Swoją drogą to może nawet lepiej - właśnie po to, żebyś baniaka nie wysadził.
Edit
Temat pod GB wyczuwam