Skocz do zawartości

Historia edycji

Słony leszcz

Słony leszcz

Mam miniflotora i bym drugi raz nie poszedł tą drogą. Nie chodzi o kostki, tylko ogólnie jest on upierdliwy w użytkowaniu i regulacji. Z jednej strony najlepiej go nie ruszać (byle co powoduje albo spadek pienienia, albo pienienie nadmierne) , z drugiej - co chwilę wymaga korekty ustawień jeśli ma pienić dobrze a nie tylko "jakoś". Upgrejd moim zdaniem też nie wart czasu i nakładów, lepiej kupić jakieś tunze 9001. A jak ma to być głównie napowietrzania (jak u mnie), to zostać przy kostkach, ale się aż tak bardzo nie przejmować jakością piany. No chyba że chodzi o jakiś tam eksperyment i frajdę ze zrobienia samodzielnie. Jeśli tak, to bym go przerabiał od razu na przeciwprądowy. Z boku rury, tak trochę poniżej poziomu wody, wywiercić dziurkę i w nią wetknąć wylot z pompki igiełkowej produkującej pianę. I już, choć pewnie można to jeszcze dalej dopieszczać.

Słony leszcz

Słony leszcz

Mam miniflotora i bym drugi raz nie poszedł tą drogą. Nie chodzi o kostki, tylko ogólnie jest on upierdliwy w użytkowaniu i regulacji. Z jednej strony najlepiej go nie ruszać (byle co powoduje albo spadek pienienia, albo pienienie nadmierne) , z drugiej - co chwilę wymaga korekty ustawień jeśli ma pienić dobrze a nie tylko "jakoś". Upgrejd moim zdaniem też nie wart czasu i nakładów, lepiej kupić jakieś tunze 9001. No chyba że chodzi o jakiś tam eksperyment i frajdę ze zrobienia samodzielnie. Jeśli tak, to bym go przerabiał od razu na przeciwprądowy. Z boku rury, tak trochę poniżej poziomu wody, wywiercić dziurkę i w nią wetknąć wylot z pompki igiełkowej produkującej pianę. I już, choć pewnie można to jeszcze dalej dopieszczać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.