Skocz do zawartości

Historia edycji

khazad93

khazad93

@grzechotnic po zatrzymaniu pompy obiegowej w reaktorze woda zrobiła się kryształ. Ciężko mam to uchwycić na zdjęciu ale woda była wymieszana z bąbelkami CO2 prawie jak w odpieniaczu dlatego wydawała się mętna. Widocznie ten reaktor ma dużo mniejsze zapotrzebowanie na gaz niż deltec. Reaktor odpowietrzałem Twoim sposobem ;)  Aktualnie kH w odcieku wynosi 13 i rośnie bo o 14 było 9. Zmniejszyłem podawanie gazu i zobaczymy co będzie dalej. W moim reduktorze mam zintegrowany licznik bąbelków i w ogóle nie patrzę na ten przy reaktorze. Ewentualnie czy gaz sobie zasysa odpowiednio. Ustawiłem teraz 1 bąbel/8 sekund.

D02D093F-5324-4920-B942-9C1FF9946064.jpeg

khazad93

khazad93

@grzechotnic po zatrzymaniu pompy obiegowej w reaktorze woda zrobiła się kryształ. Ciężko mam to uchwycić na zdjęciu ale woda była wymieszana z bąbelkami CO2 prawie jak w odpieniaczu dlatego wydawała się mętna. Ten reaktor ma dużo mniejsze zapotrzebowanie na gaz niż deltec. Reaktor odpowietrzałem Twoim sposobem ;)  Aktualnie kH w odcieku wynosi 13 i spada bo o 14 było 9. Zmniejszyłem podawanie gazu i zobaczymy co będzie dalej. W moim reduktorze mam zintegrowany licznik bąbelków i w ogóle nie patrzę na ten przy reaktorze. Ewentualnie czy gaz sobie zasysa odpowiednio. Ustawiłem teraz 1 bąbel/8 sekund.

khazad93

khazad93

@grzechotnic po zatrzymaniu pompy obiegowej w reaktorze woda zrobiła się kryształ. Ciężko mam to uchwycić na zdjęciu ale woda była wymieszana z bąbelkami CO2 prawie jak w odpieniaczu dlatego wydawała się mętna. Ten reaktor ma dużo mniejsze zapotrzebowanie na gaz niż deltec. Reaktor odpowietrzałem Twoim sposobem ;)  Aktualnie kH w odcieku wynosi 13 i spada bo o 14 było 9. Zmniejszyłem podawanie gazu i zobaczymy co będzie dalej. 

khazad93

khazad93

@grzechotnic po zatrzymaniu pompy obiegowej w reaktorze woda zrobiła się kryształ. Ciężko mam to uchwycić na zdjęciu ale woda była wymieszana z bąbelkami CO2 prawie jak w odpieniaczu dlatego wydawała się mętna. Ten reaktor ma dużo mniejsze zapotrzebowanie na gaz niż deltec. Reaktor odpowietrzałem Twoim sposobem ;)  Aktualnie kH w odcieku wynosi 13 i spada bo o 14 było 9. Zmniejszyłem podawanie gazu i zobaczymy co będzie dalej. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.