39 minutes ago, Arek77 said:Sama musisz wybrać..
.wszystkie metody powinny zadziałać. Ja bym postawił na ballinga. Jeśli jesteś pewna, że te znikające węglany i wapń to sprawka korali i dużej kalcyfikacji, a nie jakieś reakcje chemiczne ze skałą, to od początku do ballinga dodawał bym strongi od AF.
No wiem dlatego próbuje coś jednak podpytać. Osobiście skłaniam się do opcji podbijania jak do tej pory do niedzielnej podmianki. I przejście na ATI ale jeszcze poczytam.
37 minutes ago, Tata said:ATI Essentials Pro, dwie butle i spokój.
Tak też myślę o tej opcji. Jak dawkujesz? Z pompy czy z ręki?
39 minutes ago, chris_ek said:Przyznam, że nie spodziewałem się tego, myślałem że będzie już jakiś młodnik Euphylii ... ale co się odwlecze to nie uciecze. Trzymam kciuki żebyś wyszła na prostą.
Uwierz mi ja też nie biorąc pod uwagę, że praktycznie mieszkam już w tym akwarium Damy radę, opisałam to też dlatego, że szukając podobnego wątka o moim problemie, na forum nie ma naprawdę nic konkretnego, takie tam tu trochę o KH ktoś spytał, ogólnie o Ballingu; ale ogólnie, a konkrety tu są potrzebne, myślę, że w większości ludzie się po prostu boją o cokolwiek już zapytać bo zaraz zjebka następuje, a przecież no niestety nie każdy jest tak doskonały jak niektórzy forumowicze, na szczęście pomocnych duszyczek też jest troszkę więc i na dobre konkretne rady można liczyć